• NIS je prva kompanija u Srbiji koja je objavila Izveštaj o održivom razvoju. Izveštaj se priprema prema standardima Global Reporting Initiative (GRI) šestu godinu za redom.

  • Preuzmi PDF

Odgovorno prema zajednici

Kroz program „Zajednici zajedno“ i uloženih 360 miliona dinara u 2015. godini, saradnja sa lokalnim samoupravama, institucijama i pojedincama rezultirala je sprovođenjem u delo 152 projekata u 11 gradova.

U domenu društvene odgovornosti, u skladu sa platformom „Budućnost na delu“ i istoimenim sloganom, strateško opredeljenje kompanije je pružanje podrške i podsticanje talentovanih mladih ljudi na realizaciju potencijala, unapređenje njihovih znanja i veština, kao i jačanje i podstrek razvoju celokupne društvene zajednice u kojoj kompanija posluje.

Preuzmi PDF ovog poglavlja

Zaštita zdravlja i životne sredine

627
mln dinara investirano je u projekte zaštite životne sredine u 2015. godini

Kao kompanija koja posluje u skladu sa evropskim i svetskim ekološkim standardima, NIS kroz razvoj novih tehnologija, kao i procese proizvodnje i prometa robe i derivata, stavlja akcenat na poštovanje životne sredine.

Preuzmi PDF ovog poglavlja

Ljudski resursi

Preko 250 mln dinara uloženo je u razvoj zaposlenih i saradnju sa obrazovnim i profesionalnim institucijama u 2015. godini.

Osim fokusiranosti na razvoj novih tehnologija i implementaciju savremenih poslovnih dostignuća, ljudski faktor ostaje ono što našu kompaniju usmerava u pravcu budućnosti.

Preuzmi PDF ovog poglavlja

Ekonomski razvoj

30,3
mlrd dinara je iznos kapitalnih investicija u 2015. godini što dvostruko više od ostvarene neto dobiti NIS-a u 2015.

Uprkos negativnim trendovima i globalnoj krizi u svetskoj naftnoj industriji, NIS je tokom 2015. postigao značajne rezultate. Razvoj usmeren u pravcu povećanja energetske efikasnosti i smanjenje troškova na svim nivoima doprineli su da ključni pokazatelji poslovanja daju pozitivne rezultate, unaprede rad kompanije i pripreme nas za nove izazove.

Preuzmi PDF ovog poglavlja