Најчешћа питања

На који начин да упутим захтев за спонзорства и донације?

У Компанији је формирана Комисија за спонзорства и донације, која заседа четири пута годишње, а у чијем су саставу представници главних организационих делова Компаније. Функције Комисије су планирање и контрола реализације програма социјално-економске сарадње с градовима и општинама Србије, разматрање и одобравање спонзорских и донаторских пројеката, контрола трошења средстава и анализа остварених резултата. Сви примаоци новчаних средстава за реализацију својих пројеката са Компанијом закључују Уговор о спонзорству и донацији који јасно прецизира права и обавезе страна потписница као и обавезу примаоца средстава да у назначеном року Компанији достави Извештај о наменски утрошеним средствима одобрених Уговором. Детаљнију информацију о подацима који су неопходни за пријављивање, као и образац за достављање захтева можете наћи овде.

Како да конкуришем за посао у НИС-у?

Активне конкурсе за посао у НИС-у можете пратити на страници у секцији Каријера, а уколико желите да ваша биографија остане у нашој бази података, можете да се пријавите овде.

Шта се може урадити са акцијама?

Све акције НИС-а су обичне акције које власницима дају иста права без обзира да ли је акционар добио акције као запослени, бивши запослени, као грађанин или је то лице акције наследило, добило на поклон, купило на Берзи. Између осталог, акције дају акционару право да учествује у добити коју Компанија оствари у виду дивиденде, уколико Скупштина акционара НИС-а донесе такву одлуку. Такође, власник акције може да одлучи да акцију прода, поклони, заложи, а акције се као део имовине оставиоца и наслеђују.

Како се могу купити или продати акције НИС-а?

Куповина или продаја акција на Берзи спроводи се преко чланова Берзе тј. брокерско-дилерских друштава или овлашћених банака.

По којој вредности се купују акције НИС-а?

Акције се продају и купују по тржишној вредности која се утврђује на Берзи и зависи од односа понуде и потражње. Тржишна цена акција је доступна на корпоративном сајту НИС-а и интернет страници Београдске берзе, као и у дневним новинама „Политика“.

Шта утиче на цену НИС-ових акција?

Цена акција утврђује се на берзи и зависи од односа понуде и потражње. НИС не учествује у формирању тржишне цене акција, већ цену формирају купци и продавци одређујући за колико су спремни да купе или продају акцију. С обзиром на то цена акције се свакодневно мења.

Коме да се обратим уколико имам примедбе или рекламације у вези са радом бензинских станица?

За све потребне информације, као и за ваше сугестије и рекламације, можете се обратити НИС-овом Инфо центру, који је отворен 24 сата: 08 0000 8888.

Како да нађем најближу бензинску станицу?

Информације о свим НИС Петрол бензинским станицама (локација, радно време, услуге, ГПС координате), можете погледати овде. Информације о Gazprom бензинским станицама у Србији, можете наћи овде. За информације о Gazprom бензинским станицама у Бугарској, Румунији и Босни и Херцеговини посетите сајт http://www.gazprom-petrol.rs/ и одаберите у менију тражену земљу.

Како постати корисник Картице за гориво?

„НИС Гаспром њефт картица за гориво” користи се на свим НИС Петрол бензинским станицама, за куповину деривата, уља и мазива, као и остале робе из допунског асортимана. Једноставно се користи, обезбеђује брзо и сигурно снабдевање нафтним дериватима, омогућава контролу снабдевања и потрошње, пружа могућност одложеног плаћања. За више информација о погодностима, употреби и начину стицања, посетите сајт НИС Петрола.

Зашто се цене деривата разликују на појединим бензинским станицама?

Цене горива на бензинским станицама НИС-а формирају се у складу са условима одређеног дела тржишта. Систем диференцираних цена није новина у Србији. Примењује га већина нафтних компанија које послују на домаћем тржишту нафтних деривата. Флексибилне цене на НИС-овим бензинским станицама само су један од корака у спровођењу корпоративне стратегије тржишног развоја.

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд