Модернизација малопродајне мреже

Малопродајна мрежа

НИС поседује највећу мрежу бензинских станица у Србији, a од 2012. године ова мрежа се активно шири у региону.

У складу са укупном модернизацијом компанијске малопродајне мреже на територији Србије и њеном стратегијом ширења у региону, НИС наступа на тржишту са два малопродајна бренда: НИС Петрол и Gazprom.

Масовни бренд НИС Петрол нуди потрошачу поузданост, доступност, савремене стандарде услуга и гарантовани квалитет нафтних деривата. Бензинске станице НИС Петрол најзаступљеније су у Србији. Поред Србије, мрежа НИС Петрол ради и у Републици Српској.

Зарад веће ефикасности рада и повећања свог пословања на малопродајном тржишту у Србији и региону, НИС је крајем 2012. лансирао премијум бренд бензинских станица – Gazprom. На објектима бренда Gazprom, потрошачима се нуде горива европског стандарда, висококвалитетна уља и мазива и друга допунска роба, бежичан приступ Интернету и богати мени у ресторану који укључује и јела националне кухиње.
Данас, мрежа Gazprom у Србији броји 11 бензинских станица, у Румунији 17, у Бугарској 35, а у Босни и Херцеговини ̶ 27.

Све нове и реконструисане бензинске станице имају савремене мултиплекс аутомате и потрошачима нуде деривате европског квалитета – европремијум БМБ95 и БМБ98, евродизел и ауто-гас. Објекти су отворени 24 часа дневно, поседују и продавнице са великим бројем артикала, опремљени су кафе-баровима или ресторанима са приступом интернету, пространим паркинзима, дечјим игралиштима, а постоје и приступи за инвалидна лица.

 

Пут од истраживања до потрошача НИС-ова шема делатности