• НИС је прва компанија у Србији која је објавила Извештај о одрживом развоју. Извештај се припрема према стандардима Global Reporting Initiative (GRI) шесту годину за редом.

  • Преузми PDF

Одговорно према заједници

Кроз програм „Заједници заједно“ и уложених 360 милиона динара у 2015. години, сарадња са локалним самоуправама, институцијама и појединцама резултирала је спровођењем у дело 152 пројеката у 11 градова.

У домену друштвене одговорности, у складу са платформом „Будућност на делу“ и истоименим слоганом, стратешко опредељење компаније је пружање подршке и подстицање талентованих младих људи на реализацију потенцијала, унапређење њихових знања и вештина, као и јачање и подстрек развоју целокупне друштвене заједнице у којој компанија послује.

Преузми PDF овог поглавља

Заштита здравља и животне средине

627
млн динара инвестирано је у пројекте заштите животне средине у 2015. години

Као компанија која послује у складу са европским и светским еколошким стандардима, НИС кроз развој нових технологија, као и процесе производње и промета робе и деривата, ставља акценат на поштовање животне средине.

Преузми PDF овог поглавља

Људски ресурси

Преко 250 млн динара уложено је у развој запослених и сарадњу са образовним и професионалним институцијама у 2015. години.

Осим фокусираности на развој нових технологија и имплементацију савремених пословних достигнућа, људски фактор остаје оно што нашу компанију усмерава у правцу будућности.

Преузми PDF овог поглавља

Економски развој

30,3
млрд динара је износ капиталних инвестиција у 2015. години што двоструко више од остварене нето добити НИС-а у 2015.

Упркос негативним трендовима и глобалној кризи у светској нафтној индустрији, НИС је током 2015. постигао значајне резултате. Развој усмерен у правцу повећања енергетске ефикасности и смањење трошкова на свим нивоима допринели су да кључни показатељи пословања дају позитивне резултате, унапреде рад компаније и припреме нас за нове изазове.

Преузми PDF овог поглавља