Енергија спорта

Програм „Енергија спорта”, поред подршке професионалног спорта и препознавања младих талената, покренут је са идејом да се код шире заједнице промовише здрав начин живота, а пре свега да се међу децом и омладином прошире спортске вредности и допринесе њиховом правилном физичком и психичком развоју.

НИС Петрол рејсинг тим

Подршка „најбржег Србина на свету“, европског шампиона у брдским тркама Душана Борковића, ушла је у шесту годину и само потврђује НИС-ово опредељење да своју подршку да врхунским талентима и надареним појединцима, што Борковић несумњиво јесте.

Са више од 200 трофеја, Борковић је најуспешнији аутомобилиста у Србији: освајач титуле европског шампиона у брдским тркама, најмлађи носилац „Дијамантске кациге“ у Србији, добитник три „Златне кациге“ и 12 националних шампионских титула и једини аутомобилиста из Србије који се икада такмичио у WTCC–у, где је прошле године освојио сјајно друго место.

Душан је више пута показао и своју велику хуманост. Године 2014. је уз подршку FIA WTCC и „Еуроспорта“ организовао велику хуманитарну акцију за помоћ угроженом становништву у мајским поплавама, у Србији, чиме је доказао да је за велике резултате пре свега потребно велико срце.

Борковићеви успеси, као и наша сарадња, настављени су и ове године. У 2015. години популарни Дуца освојио је другу шампионску титулу у аутомобилизму. А у јуну 2016. године сјајном вожњом на стази Ошерслебен у Немачкој, Душан Борковић освојио је друго место и постоље на обе трке.

Кошаркашки клуб „Партизан“

У оквиру програма „Енергија спорта“ НИС већ седам година, као један од највећих партнера, а од 2013. и као генерални спонзор, подржава Кошаркашки клуб „Партизан“. Кроз подршку подмлатку, приближавање кошарке најмлађима и заједничко учешће у хуманитарним акцијама, НИС и КК „Партизан“ настоје да међу најширом заједницом учврсте спортске вредности, пробуде тимски дух и постигну врхунске резултате.

Једна од главних заједничких активности НИС-а и КК „Партизан“ је такмичење „Тројком до сезонске“, које, сада већ традиционално, организују уочи почетка нове сезоне. Након што се на наградном конкурсу, на НИС-овој „Фејсбук“ страници, оформе четири екипе по 25 играча, на кошаркашким теренима на Калемегдану одржава се такмичење коме присуствују првотимци КК „Партизан“, а победници добијају сезонске карте за мечеве црно-белих. Поред ове несвакидашње акције, КК „Партизан“ учествује и у другим активностима у организацији наше компаније, међу којима су спортски догађаји и хуманитарне акције.

Тениски савез Србије

Поред тога што седму годину заредом подржава најбоље тенисере и тенисерке Србије који се такмиче у Дејвис и ФЕД купу, НИС је од фебруара 2012. постао генерални спонзор Тениског савеза Србије, чиме је проширена сарадња с овом организацијом, али и продубљен рад на промоцији белог спорта, као и свих позитивних вредности које он симболише.

Једну од највећих акција представља „НИС Отворена школа тениса“ која се одржава широм Србије, а има за циљ да мотивише децу да се од најранијег узраста баве спортом и што је још важније да развију спортски дух и усвоје здрав начин живота. Бесплатне једнодневне школе тениса за децу одржавају се на централним трговима градова: Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Зрењанин, Кикинда, Панчево и Нови Бечеј, а годишње их посети преко 3.000 деце широм Србије. До сада више од 15.000 деце широм Србије имало је прилику да се кроз једнодневну школу упозна са „белим спортом“.

Такође, НИС од 2014. године у сарадњи са Тениским савезом Србије и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, у школама широм Србије, организује акцију „Спортом против насиља“. Програм Светске тениске федерације (International Tennis Federation) – мини тенис – намењен је и прилагођен деци школског узраста, а има за циљ да, поред савладавања првих тениских корака, популарише спортске вредности, културу ненасиља и фер-плеј у спорту, као изузетно важне чиниоце за здрав развој деце. Манифестација је одржана у више од 30 градова широм Србије, уз учешће више од 20.000 малишана узраста од првог до четвртог разреда основне школе.

Кошаркашки савез Србије

Међународни мини баскет фестивал „Рајко Жижић“ постао је заштитни знак седмогодишње сарадње НИС-а и Кошаркашког савеза Србије. У такмичењу које траје само четири дана, сваке године учествује преко 200 екипа и око 3.000 дечака и девојчица из Србије и региона. Поред пет терена за мини баскет, најмлађим кошаркашима су на располагању и два терена за мини баскет на трави. Традиционално се у оквиру ове спортске манифестације одржава и семинар за тренере под називом: „Од мини баскета до кошарке“.

Потврда дугогодишње успешне сарадње јесте и признање КСС-а које је у 2015. уручено НИС-у за традиционалну подршку турниру и допринос развоју дечје кошарке.

У овој секцији: