Филантропија и волонтеризам

НИС, у складу са титулом једне од најодговорнијих домаћих компанија, изузетно велику пажњу посвећује хуманитарним пројектима и активностима.

Filantropija i volonterizam

Иако бројни корпоративни пројекти подстичу развој емпатије и иницијативу да се помогне свим угроженим категоријама становништва, наша хуманитарна делатност окренута је нарочито деци. „Марш за бебе“, „Битка за бебе“ и „Битка за породилишта“ (у сарадњи са Фондом Б92), помоћ Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР), организовање хуманитарне акције „Љубав лечи“, ради прикупљања средстава за набавку апарата за лечење деце оболелеле од рака, као и за опремање родитељских кућа – само су некe од активности коje доказују несумњиву опредељеност Компаније да се свесрдно заложи за заједницу у којој послује, а нарочито за њене најмлађе чланове.

Такође, захваљујући значајним прилозима запослених, хуманитарне акције добијају филантропски карактер.

Како би подстакла запослене на ангажовање у филантропским акцијама, компанија НИС примењујуе систем којим донира средства у укупном износу прикупљених средстава од стране запослених.

Током 2015. године компаније „Гаспром њефт“ и НИС су, заједно са Фондацијом Новак Ђоковић, реновирале и обновиле десет школских кабинета за физику и хемију у основним и средњим школама широм Србије у подручјима која су страдала у прошлогодишњим поплавама. Новчана средства у износу од 30 милиона динара која су сакупили Гаспром њефт и НИС, као и запослени ове две компаније, усмерена су на реконструкцију школских лабораторија, а реч је о пројекту који представља значајан допринос образовању младих у Србији, што је један од главних приоритета друштвено-одговорног пословања како НИС-а, тако и нашег већинског акционара.

Запослени НИС-а су у оквиру корпоративне хуманитарне акције средином децембра 2015. године донирали школски прибор, играчке и одевне предмете за потребе Свратишта за децу и младе у Новом Саду, како би помогли њиховом укључивању у образовни систем и, самим тим, допринели њиховој бољој социјалној интеграцији.

Крајем 2015. године реализована је хуманитарна акција „Будућност се пише срцем“ у оквиру које су компанија и запослени обезбедили преко 4,5 милиона динара намењених Клиници за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине у Новом Саду (Породилиште „Бетанија“). Сакупљена средства усмерена су на набавку савремне ултразвучне дијагностике која омогућује непрекидно праћење стања породиља у овој здравственој установи.

Компанија је кроз хуманитарне пројекте у 2015. години донирала 35,3 милиона динара.

У овој секцији:

 •  

  Енергија спорта

  Подршка професионалном и дечјем спорту, промоција здравог начина живота

 •  

  Енергија знања

 •  

  Култура без граница

  Подршка културним манифестацијама и пројектима

 •  

  Заједници заједно

  Јавни конкурс у регионима у којима НИС послује

 •  

  Филантропија и волонтеризам

 •  

  Мапа социјалних инвестиција