Заједници заједно

Компанија НИС ове године обележава 10 година успешне реализације програма друштвено-одговорног пословања „Заједници заједно“ у оквиру ког је остварила чврсту партнерску сарадњу са локалним самоуправама у Србији. Током тог периода, реализовано је више од 900 пројеката који су значајно унапредили живот грађана у 11 локалних заједница у Србији – Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Кикинда, Зрењанин, Кањижа, Србобран, Житиште и Нови Бечеј.

Након деценије успешног партнерства, НИС је ове године увео нови концепт програма, са жељом да настави са реализацијом капиталних пројеката од важности за развој локалних заједница. Наш циљ је јасан – да будућим генерацијама обезбедимо боље услове за живот и на то смо веома поносни.

Ослушкујући потребе локалног становништва, компанија је одлуку о приоритетним областима за улагање препустила представницима локалних самоуправа, учесника у програму „Заједници заједно“. У складу са одабраним областима, локалне самоуправе су позив за учешће у програму проследиле свим институцијама и удружењима које у тим областима делују на територији одређене локалне самоуправе. Институције и удружења су пријавиле пројекте који за циљ имају реализацију капиталних инвестиција, који ће дугорочно унапредити њихов рад, а самим тим имати и бенефит за друштво.

Најзначајнија новина је да су о коначном избору реализованих пројеката одлучивали гласови становништва градова и општина у којима се програм реализује, путем сајта www.zajednicizajedno.nis.eu

Велико нам је задовољство што се, од ове године, мрежа партнерских градова и општина, проширила за још један, 12. град – Пожаревац, чиме се и укупан буџет програма „Заједници заједно“ повећао на 114,5 милиона динара. На овај начин, створили смо прилику да и у овом делу Србије радимо на унапређењу квалитета живота локалног становништва.

У овој секцији:

 •  

  Енергија спорта

  Подршка професионалном и дечјем спорту, промоција здравог начина живота

 •  

  Енергија знања

 •  

  Култура без граница

  Подршка културним манифестацијама и пројектима

 •  

  Заједници заједно

  Јавни конкурс у регионима у којима НИС послује

 •  

  Филантропија и волонтеризам

 •  

  Мапа социјалних инвестиција