Заједници заједно

Како би допринео унапређењу квалитета живота у заједницама у којима послује, НИС је девету годину заредом наставио и продубио партнерство са 11 градова и општина у Србији кроз програм „Заједници заједно“.

У оквиру ове сарадње, НИС је у протеклих девет година подржао више од 900 пројеката који су допринели социјално-економском развоју општина и градова и у њих уложио више од милијарду динара. За потребе грађана у тим заједницама 2017. године НИС је издвојио 110,5 милиона динара, помоћу којих ће се реализовати укупно 42 пројекта.

Новина у сарадњи је у томе што је НИС у години за нама, у договору са представницима општина и градова, желео да подржи реализацију капиталних пројеката из пет области, који ће имати дугорочни значај за локалну заједницу. Те области су: спорт, култура, екологија, наука/образовање и јавно здравље и социјална заштита.

У складу са циљевима сарадње, на основу анкетног истраживања грађана у локалним заједницама, као и увида у стратешке планове, у сваком граду или општини финансирано је до пет пројеката, изабраних на конкурсу, који су од приоритетног значаја за најширу популацију у тим срединама. У свакој локалној заједници изабране су по три области у оквиру којих су заинтересовани могли да пријављују своје предлоге.

Реализацијом ових пројеката НИС остаје добар комшија свим грађанима заједница у којима послује и привржен начелу да своје пословне успехе преточи у енергију за шири друштвени напредак.

У овој секцији:

 •  

  Енергија спорта

  Подршка професионалном и дечјем спорту, промоција здравог начина живота

 •  

  Енергија знања

 •  

  Култура без граница

  Подршка културним манифестацијама и пројектима

 •  

  Заједници заједно

  Јавни конкурс у регионима у којима НИС послује

 •  

  Филантропија и волонтеризам

 •  

  Мапа социјалних инвестиција