Испраћај спрских младих талената на фестивал у Сочију

Преко 170 најуспешнијих младих из Србије отпутоваће у Сочи на Светски фестивал омладине и студената који ће бити одржан од 14. до 22. октобра у том у граду.

Испраћај спрских младих талената на фестивал у Сочију

Учесници Фестивала, који ће представљати Србију  у оквиру образовног, научног, културног, уметничког и спортског програма, изабрани су преко конкурса Националног комитета Србије који су подржали Влада Републике Србије и Министарство омладине и спорта Републике Србије.

У оквиру програма „Енергија знања“ компанија НИС је подржала  Фестивал, што је уједно још једна прилика да се овај програм представи као одличан пример улагања у младе научнике, талентоване и амбициозне ученике и студенте, који своју будућност виде у Србији.

Поводом одласка српске делегације на предстојећи Фестивал у Сочију, у Руском дому у Београду 11. октобра је уприличен свечани коктел којем су присуствовали Алексадар Чепурин, амбасадор Русије у Србији, Надежда Кушченкова, директор Руског дома у Београду и Уна Павловић, шеф кабинета Министарства омладине и спорта Републике Србије, Снежана Лакићевић, руководилац програма „Енергија знања“.

Омладински фестивал у Сочију окупиће преко 20.000 младих из 150 земаља, међу којима ће бити млади универзитетски предавачи, научници, инжењери, уметници и спортисти који ће учествовати на конференцијама, дебатама, предавањима и такмичењима из различитих области. Фестивал се одржава под покровитељством Владе Руске Федерације и Уједињених нација.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд