Компанији НИС захвалница Друштва математичара Србије за сарадњу у 2018. години

На годишњој свечаности Друштва математичара Србије Компанији НИС уручена је Захвалница за сарадњу у 2018. години.

Испред НИС-а награду је примила Снежана Лакићевић, саветник за односе са јавношћу и комуникације у Функцији за спољне везе, односе са државним органима и ПР.

Свечаности су присуствовали представници компанија и институција, партнери Друштва математичара. Овом приликом су, поред захвалница партнерима, додељене награде најуспешнијим ученицима који су у 2018. години освојили медаље на домаћим, регионалним и интернационалним олимпијадама из математике и информатике.

Председник Друштва обратио се присутнима, говорећи о изванредним резултатима српских математичара у протеклој години, којима је велики подстрек, поред професора, пружила и наша компанија.

На овогодишњој  59. Међународној математичкој олимпијади ученици из Србије освојили су чак шест медаља и у укупном пласману заузели 13. место, а на међународним олимпијадама из математике наши млади математичари током ових шест година освојили су чак 31 медаљу, од тога 5 златних, 12 сребрних и 14 бронзаних, што Србију сврстава међу најуспешније земље света. Од почетка учешћа на међународним математичким олимпијадама Србија је освојила чак 64 медаље.

Кроз програм „Енергија знања” НИС од 2013. године сарађује са Друштвом математичара, једним од најстаријих струковних друштва у Србији, које је ове године обележило 70 година постојања. У оквиру сарадње НИС-а и Друштва наша компанија обезбеђује финансијску подршку за реализацију олимпијада знања из математике, као и приликом одласка талентованих математичара на међународна такмичења из математике.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд