НИС на Светском фестивалу младих у Сочију

Компанија НИС учествовала је на највећем Светском омладинском фестивалу одржаном од 14. до 22. октобра у Сочију, Русија.
Делегација Србије, са преко 200 најуспешнијих младих изабраних преко конкурса Националног комитета Србије, представило је нашу земљу у оквиру образовног, научног, културног, уметничког и спортског програма. Овом приликом компанија НИС представила је свој корпоративни програм „Енергија знања“ и у презентацији истакла успешне примере сарадње са образовним и научним институцијама у Србији и Русији, програме стипендирања младих и талентованих студената и научника, као и активности и пројекте који су допринели популаризацији руског језика и природних наука у Србији.

НИС је у оквиру Светског фестивала младих представио свој корпоративни програм „Енергија знања“

Значај овог фестивала огледа се и у чињеници да је свечаном отварању, као и завршетку манифестације присуствовао председник Руске Федерације Владимир Путин. Поред њега, занимљива предавања и дискусије одржали су и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, портпаролка Министарства спољних послова Марија Захаров, као и истакнути светски предавачи и дипломате. Светски фестивал омладине и студената је манифестација које окупља младе и успешне студенте из целог света. Фестивал је ове године одржан под покровитељством Владе Руске Федерације и Уједињених нација, а на њему је учествовало више од 25.000 младих из 188 земаља света.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд