НИС представио сарадњу са руским универзитетима

Oкругли сто на тему проблема научно-техничке сарадње, трансфера технологија и образовања, одржан је у конгресном центру „Metropol Palace“, у оквиру конференције „EXPO-RUSSIA SERBIA 2018″.

О сарадњи НИС-а са руским универзитетима, о стипендистима НИС-а који студирају на факултетима у Руској Федерацији, о гостујућим предавањима руских професора и размени студената две земље говорила је др Снежана Лакићевић, саветник директора Функције за односе са јавношћу и комуникације у НИС-у. У оквиру догађаја, одржан је и радни састанак са представницима Санктпетербуршког државног рударско-геолошког универзитета ,,Горниј“, на коме се школује 12 НИС-ових стипендиста, који према речима заменика декана Ајратa Ерзинимa постижу запажене академске резултате, о чему сведоче њихове високе просечне оцене на основим студијама. Ерзиним је овом приликом истакао да ће први српски стипендисти, Немања Алексић и Драгана Радић,  дипломирати ове године и да ће им, због изузетног успеха, дипломе уручити лично Ректор овог престижног светског универзитета за нафту и гас.

Поред представника НИС-а, учешће на међународној индустријској изложби су узели и представници Руског центара за науку и културу у Београду, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Министарства образовања и науке Руске Федерације, представници Ректората Београдског универзитета и еминентне руске и српске образовне институције попут Хемијског факултета МДУ М.В. Ломоносова, Тјуменског државног универзитета и Санктпетербуршког државног рударско-геолошког универзитета ,,Горниј“ на којима се школују НИС-ови стипендисти.

Партнерство са образовним и научним институцијама компанија НИС развија у оквиру корпоративног програма „Енергија знања“ чији је циљ унапређење услова за образовање и школовање младих стручњака, као и прилагођавања студијских  програма  потребама тржишта.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд