Најбоље праксе НИС-а подељене на глобалној коучинг конференцији

ХР конференција „Будућност коучинга у организацијама“

ХР конференција „Будућност коучинга у организацијама“ у организацији International Coaching Federation (ICF) и Hogan Assessments, реномиране америчке компаније за развој и дистрибуцију ХР алата, одржана је 19. и 20. априла у Будимпешти. Основна тема конференције се може формулисати у облику питања: да ли ће дигитализација завладати пословним светом и ако да, које ће иновације у вези бриге и управљања људским ресурсима бити неопходне? Конференција је била намењена појединцима који се баве коучингом, као и пословној заједници која негује коучинг приступ развоју запослених.

Преко 25 интернационалних експерата наступило је у оквиру програма, а испред Компаније НИС а.д. говорио је Владан Буха, Директор Сектора за тренинг и развој. У оквиру панела “Разумевање корисника коучинга у организацијама“, Буха је излагао на тему нивоа у организацији који су укључени у коучинг, како је коучинг култура развијана, а сам коучинг прихваћен у нашој компанији, као и о вештинама које нису подложне коучингу.

Као закључак панела на ком је активно учествовао, Буха је рекао: „Коучинг стил руковођења омогућава промене у организацији током трансформације бизнис модела, оснажује запослене и ослобађа њихов потенцијал.“Један од кључних говорника био је и Др Роберт Хоган, ауторитет светског гласа када су у питању теме попут процене личности, лидерства и организационе ефикасности. Др Хоган, дугогодишњи универзитетски професор је познат по свом раду и инструментима које је развио намењеним демонстрацији утицаја персоналних фактора на различите области пословања – од селекције кандидата, развоја запослених, па све до ширих концепата попут лидерства и организационе климе и културе.

Поред директора Сектора за Тренинг и развој, Компанију НИС ад, представљале су Ања Мученски, Менаџер за развој талената и Милица Вујичић, Менаџер за корпоративне програме.
Говорници на партнерској конференцији ICF-а и Hogan Assessment-а настојали су да понуде одговоре на изазовна питања у вези неопходних промена ХР менаџмента, имајући у виду дигитализацију пословања глобалних размера. Наши представници кажу да их је учешће на конференцији подстакло на нове начине размишљања и понашања у пословном окружењу, као и да су још једном потврдили важност коучинга као значајног елемента савременог бизнис екосистема.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд