Ispraćaj sprskih mladih talenata na festival u Sočiju

Preko 170 najuspešnijih mladih iz Srbije otputovaće u Soči na Svetski festival omladine i studenata koji će biti održan od 14. do 22. oktobra u tom u gradu.

Ispraćaj sprskih mladih talenata na festival u Sočiju

Učesnici Festivala, koji će predstavljati Srbiju  u okviru obrazovnog, naučnog, kulturnog, umetničkog i sportskog programa, izabrani su preko konkursa Nacionalnog komiteta Srbije koji su podržali Vlada Republike Srbije i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

U okviru programa „Energija znanja“ kompanija NIS je podržala  Festival, što je ujedno još jedna prilika da se ovaj program predstavi kao odličan primer ulaganja u mlade naučnike, talentovane i ambiciozne učenike i studente, koji svoju budućnost vide u Srbiji.

Povodom odlaska srpske delegacije na predstojeći Festival u Sočiju, u Ruskom domu u Beogradu 11. oktobra je upriličen svečani koktel kojem su prisustvovali Aleksadar Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji, Nadežda Kuščenkova, direktor Ruskog doma u Beogradu i Una Pavlović, šef kabineta Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Snežana Lakićević, rukovodilac programa „Energija znanja“.

Omladinski festival u Sočiju okupiće preko 20.000 mladih iz 150 zemalja, među kojima će biti mladi univerzitetski predavači, naučnici, inženjeri, umetnici i sportisti koji će učestvovati na konferencijama, debatama, predavanjima i takmičenjima iz različitih oblasti. Festival se održava pod pokroviteljstvom Vlade Ruske Federacije i Ujedinjenih nacija.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd