Nenad Borovčanin pozdravio učesnike NIS kampusa

Nenad Borovčanin, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije pozdravio je u prostorijama Akademije znanja u Budvi učesnike NIS kampusa – olimpijce iz oblasti matematike, fizike, hemije i ruskog jezika i predstavio programe stipendiranja i nagrađivanja Fonda za mlade talente “Dositeja“, koji deluje pri Ministarstvu omladine i sporta.

„Izuzetna mi je čast da imam priliku da ispred Ministarstva omladine i sporta pozdravim najuspešnije takmičare u Republici Srbiji i čestitam na brojnim medaljama. Zahvaljujem se NIS-u jer je prepoznao snagu znanja, podržavajući državna, međunarodna takmičenja i edukativni kampus za najuspešnije takmičare. Ministarstvo će uvek pomagati mlade i nauku. Zato pozivam sve učesnike da pokrenu inicijativu kako bismo u budućnosti unapredili programe stipendiranja i nagrađivanja “, izjavio je Borovčanin.

IMG_0472M (2215)

Učenici su pozdravili državnog sekretara i pozvali da zajedno do kraja kampa učestvuje sa njima u sporstko-rekreativnim i edukativnim programima.

NIS kampus se održava od 10-19. Avgusta u Hotelu „Bečići“ u okviru NIS-ovog projekta „Energija znanja“. Okuplja najuspešnije takmičare olimpijada iz oblasti matematike, fizike i ruskog jezika i njihove profesore -predavače, stipendiste NIS-a i stipendiste Fonda za mlade talente koji su postigli zapažene rezultate, kako na državnim, tako i na međunarodnim takmičenjima. Tokom boravka u NIS kampusu, učenici imaju priliku da unaprede svoja znanja učestvujući u naučno-nastavnom programu, ali i da se zabave i druže uz sportsko-rekreativne i zabavne aktivnosti.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd