NIS na Svetskom festivalu mladih u Sočiju

Kompanija NIS učestvovala je na najvećem Svetskom omladinskom festivalu održanom od 14. do 22. oktobra u Sočiju, Rusija.
Delegacija Srbije, sa preko 200 najuspešnijih mladih izabranih preko konkursa Nacionalnog komiteta Srbije, predstavilo je našu zemlju u okviru obrazovnog, naučnog, kulturnog, umetničkog i sportskog programa. Ovom prilikom kompanija NIS predstavila je svoj korporativni program „Energija znanja“ i u prezentaciji istakla uspešne primere saradnje sa obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji i Rusiji, programe stipendiranja mladih i talentovanih studenata i naučnika, kao i aktivnosti i projekte koji su doprineli popularizaciji ruskog jezika i prirodnih nauka u Srbiji.

NIS je u okviru Svetskog festivala mladih predstavio svoj korporativni program „Energija znanja“

Značaj ovog festivala ogleda se i u činjenici da je svečanom otvaranju, kao i završetku manifestacije prisustvovao predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Pored njega, zanimljiva predavanja i diskusije održali su i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharov, kao i istaknuti svetski predavači i diplomate. Svetski festival omladine i studenata je manifestacija koje okuplja mlade i uspešne studente iz celog sveta. Festival je ove godine održan pod pokroviteljstvom Vlade Ruske Federacije i Ujedinjenih nacija, a na njemu je učestvovalo više od 25.000 mladih iz 188 zemalja sveta.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd