NIS-ova podrška najboljim srpskim studentima

U Kembridžu, na prestižnom Triniti koledžu, 8. maja, održana je treći godišnji skup „Večera umrežavanja“ koju za studente iz Srbije i Makedonije organizuje PEXIM fondacija. Cilj ove fondacije je obezbeđivanje stipendija najboljim srpskim studentima za školovanje na Univerzitetu u Kembridžu, ali i pomoć da, po okončanju svog školovanja, nađu zaposlenje i vrate se u Srbiju.
Po prvi put na ovom skupu, koji igra značajnu ulogu u umrežavanju i podršci srpskim studentima, prisustvovao je i NIS.

podrska studentima Kembridz

Snežana Lakićević, menadžer za saradnju sa univerzitetima, naš stipendista i jedan od najboljih mladih fizičara sveta Milan Krstajić, učesnici Kampusa „Energija znanja“ i polaznici master studija Aleksandar Vasiljković i Dušan Perović, kao i koleginica iz Funkcije za pravna i korporativna pitanja Milica Pešterić, alumnista Kembridža, koja je završila master u oblasti prava, predstavili su NIS i promovisali aktivnosti Kompanije usmerene na razvoj prirodnih nauka, saradnju sa univerzitetima i pomoć najboljim studentima.

Naša Kompanija je preduzela aktivnosti u tom pravcu. Dušan Perović je prošlo leto proveo na praksi u našoj kompaniji, radeći kao saradnik zamenika generalnog direktora za petrohemijske poslove Gorana Stoiljkovića. Osim toga, on je zajedno sa Aleksandrom Vasiljkovićem bio i predavač na prvom Kampusu „Energije znanja“ koji je održan prošle godine u Bečićima.

Uz 30-tak studenata, događaju su prisustvovali i Ser Pol Džadž, osnivač „Džadž“ poslovne škole na Kembridžu i predsednik srpsko-britanske privredne komore, Mihail Petreski, član Upravnog odbora Kompanije „Aseko“ i osnivač Fondacije PEXIM, Ognjen Pribićević, ambasador Republike Srbije u Velikoj Britaniji, Denis Kif, budući ambasador Velike Britanije u Srbiji, kao i predstavnici vodećih kompanija, brojni profesori i kulturni radnici.

Ser Pol Džadž, predsednik srpsko-britanske privredne komore, zahvalio se našoj kompaniji na saradnji i izrazio uverenje da je to samo početak naše zajedničke saradnje.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd