NIS dobar partner obrazovnih ustanova u Somboru

Pedagoški fakultet u Somboru i Kabinet gradonačelnice Sombora ugostili su na radnom sastanku 1. novembra predstavnike kompanije NIS i korporativnog projekta „Energija znanja”.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović istakla je da je lokalna samouprava dobar partner obrazovnim institucijama u Somboru, kao i da je za grad Sombor i Pedagoški fakultet u Somboru saradnja sa NIS-om velika čast i izazov.

Pedagoški fakultet u Somboru i Kabinet gradonačelnice Sombora ugostili su na radnom sastanku 1. novembra predstavnike kompanije NIS i korporativnog projekta „Energija znanja”.

Sastanku na Pedagoškom fakultetu prisustvovali su dr Snežana Lakićević, rukovodilac programa „Energija znanja” u kompaniji NIS, Marija Jelić, trening ekspert za saradnju sa univerzitetima u NIS-u, dekan fakulteta, prof. dr Željko Vučković koji je istakao značaj nastavka saradnje kompanije NIS i fakulteta, prodekan za nastavu prof. dr Nataša Branković i prof. dr Danijela Petrović, prodekan za međunarodnu saradnju, koje su predstavile ostvarene rezultate saradnje tokom prethodne akademske godine, kao i profesorka ruskog jezika Ivana Petković.

Memorandum o strateškoj saradnji predstavlja nastavak saradnje između naše kompanije i Fakulteta u cilju popularizacije ruskog jezika kroz organizovanje nastave ruskog jezika na Fakultetu i stvaranje učiteljskog kadra za potrebe realizacije dvojezične nastave u srpskim školama.

Susretu na Fakultetu prisustvovale su i studentkinje Pedagoškog fakulteta koje su izložile svoje utiske o nastavi ruskog jezika na Fakultetu, kao i gošće sa Filološkog fakulteta Univerziteta „N. I. Lobačevski“ iz Nižnjeg Novgoroda.

Susretu na Fakultetu prisustvovale su i studentkinje Pedagoškog fakulteta koje su izložile svoje utiske o nastavi ruskog jezika na Fakultetu, kao i gošće sa Filološkog fakulteta Univerziteta „N. I. Lobačevski“ iz Nižnjeg Novgoroda koje su na praksi na Pedagoškom fakultetu. Ova praksa se realizuje kroz saradnju sa Univerzitetom Lobačevski gde je osnovan i Srpski centar u okviru koga se uzučava srpski jezik i kultura.

Takođe, u okviru potpisanog Memoranduma o saradnji između Pedagoškog fakulteta u Somboru i NIS-a, kao i Sporazuma o aktivnostima u oblasti međunarodne društvene saradnje između Pedagoškog fakulteta u Somboru i Federalne agencije za pitanja Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u rasejanju i za međunarodnu društvenu saradnju, na Velikoj sceni Narodnog pozirišta u Somboru organizovan je koncert Ruske muzičke akademije „Gnesini“ iz Moskve.

Najveće simpatije publike osvojio je ansambl narodnih instrumenata, a somborska publika je sa oduševljenjem, nakon skoro dvočasovnog izvođenja, ispratila goste iz Rusije.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd