NIS potpisao Memorandum o saradnji sa tri srednje škole iz Pančeva

Kompanija NIS u Pančevu potpisala je Memorandum o saradnji sa tri srednje škole iz Pančeva: Mašinskom školom, Tehničkom školom ’’23. maj’’ i Elektrotehničkom školom ’’Nikola Tesla’’ čiji je osnovni cilj unapređenje uslova za rad tih obrazovnih ustanova.

Prepoznajući značaj koji Rafinerija ima za Pančevo, NIS se opredelio za ulaganje u infrastrukturu škola koje su od interesa za poslovanje kompanije kako bi učenicima bilo omogućeno sticanje znanja i veština potrebnih na tržištu rada, ali ne samo za potrebe ove Kompanije već i za celokupnu procesnu industriju Srbije.

Saradnja NIS-a i tri srednje škole iz Pančeva

Svečanom događaju prisustvovao je gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, Miloš Blagojević, savetnik za prosvetu u Ministarstvu Vlade Srbije, Vladimira Gagića, direktora Bloka „Prerada“ u NIS-u, Snežana Lakićević, rukovodilac programa „Energija znanja“, rukovodioci sve tri škole, kao i predstavnici gradskog sekretarijata Pančeva za obrazovanje.

Vladimira Gagića, direktora Bloka „Prerada“ istakao je da se NIS opredelio za ulaganje u infrastrukturu škola koje su od interesa za poslovanje kompanije

Vladimira Gagića, direktora Bloka „Prerada“ u NIS-u je ovom prilikom istakao: „Dosadašnji razvoj i uspešno završena prva faza modernizacije Rafinerije i izgradnja MHC&DHT kompleksa i nedavno otvrena druga faza i izgradnja najmodernijih postrojenja za duboku preradu, rafinerijsku preradu NIS-a će svrstati među najmodernije u svetu. Ovakav razvoj moraju pratiti i odlično osposobljeni stručnjaci: hemijske, mašinske, elektrotehničke i ostalih profesija, a oni se mogu formirati i stasati u vrsne stručnjake samo u dobrom spoju teorijskih i praktičnih obuka u toku školovanja“, istakao je Gagić.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, istakao je značaj investicija NIS-a u Pančevu poput projekta „Duboka prerada“ i izgradnja Termoelektrane-toplane čija realizacija je već počela. „Novi proizvodni kapaciteti otvoriće nove kanale zapošljavanja, a saradnja sa tri srednje škole u Pančevu je siguran put za obezbeđenje kvalifikovanih kadrova za rad na savremenim postrojenjima“, rekao je Pavlov.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, naglasio je da saradnja NIS-a i tri srednje škole u Pančevu predstavlja siguran put za obezbeđenje kvalifikovanih kadrova za rad na savremenim postrojenjima

NIS već pet godina kroz korporativni program „Energija znanja“ ulaže u poboljšanje infrastrukture u školama širom Srbije u cilju stvaranja boljih uslova za obrazovanje i napredovanje dece, ali i obezbeđivanje kadrova neophodnih za dalji razvoj i napredak NIS-a. Kompanija je do sada kroz ovaj program uložila više od 5 miliona evra , potpisala 47 sporazuma sa domaćim i međunarodnim naučnim i obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu i stipendirala više od 90 studenata, od kojih se 20 uspešno radi u kompaniji. Zbog svojih višegodišnjih nastojanja da unapredi uslove za obrazovanje u Srbiji NIS je postao prva kompanija u Srbiji koja je za svoj doprinos razvoju obrazovanja dobila „Svetosavsku nagradu“.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd