13.06.2017

Strateškim partnerstvom do inovativnih rešenja

'
  • Views 524

Reč je o proširenju i unapređenju dugogodišnje saradnje NIS-a i BASF-a čije aditive NIS koristi u proizvodnji ulja i maziva, kao i brendiranih goriva, kako bi se obezbedio njihov bolji kvalitet

​NIS i nemačka hemijska kompanija BASF potpisali su u Privrednoj komori Srbije Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji kojim je definisano partnerstvo dve kompanije u oblasti unapređenja kvaliteta proizvodnog programa NIS-a, kao i razvoja tehnologije proizvodnje naftnih derivata.

Kao jedna od vodećih regionalnih energetskih kompanija, NIS će u okviru strateške saradnje sa svetskim hemijskim gigantom raditi na daljem poboljšanju kvaliteta ulja, maziva i celokupne palete naftnih derivata, kao i na proširenju ponude visokokvalitetnih proizvoda. Reč je o proširenju i unapređenju dugogodišnje saradnje NIS-a i BASF-a čije aditive NIS koristi u proizvodnji ulja i maziva, kao i brendiranih goriva, kako bi se obezbedio njihov bolji kvalitet.

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a i dr Tomas Narbešuber, potpredsednik kompanije BASF za Jugoistočnu Evropu.

– BASF, kao jedna od vodećih komanija u sektoru automobilskih fluida i rafinerijskih hemikalija, prepoznala je NIS kao partnera sa vizijom o rastu i održivom razvoju, ne samo u Srbiji, već i regionalno. U pitanju je kompanija koja ulaže i kontinuirano investira u modernizaciju tehnologije i poboljšanje kvaliteta proizvoda koje nudi. Verujemo da će izgradnja snažnih partnerskih odnosa između naše dve kompanije omogućiti dugoročne benefite za tržište i doprineti snažnijem povezivanju srpske i nemačke privrede – rekao je dr Tomas Narbešuber, potpredsednik kompanije BASF za Jugoistočnu Evropu.

NIS kontinuirano radi na unapređenju svih tehnoloških procesa i na razvoju svog proizvodnog programa kako bismo svojim potrošačima uvek nudili proizvode vrhunskog kvaliteta. Zajedno sa našim dugogodišnjim partnerom, kompanijom BASF, idemo korak napred i razvijamo inovativna rešenja u tehnologiji proizvodnje naftnih derivata.

Kiril Tjurdenjev,generalni direktor NIS-a

Tanja Miščević, šef pregovaračkog tima Vlade Srbije za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije EU smatra da je ovaj Sporazum svakako značajan.

– Važno je učiti iz tuđih iskustava i iskoristiti ih kako bi se poboljšalo sopstveno delovanje. U tom kontekstu verujem da će BASF, kao najveći proizvođač hemijskih proizvoda u svetu, preko ugovorene poslovno-tehničke saradnje, prenosom svog iskustva, doprineti poboljšanju efikasnosti prozvodnje NIS-a kao i njenom opštem unapređenju, a samim tim imaće i pozitivan uticaj na privredu Srbije – navodi Miščević.

Prema njenim rečima, proces pristupanja Srbije EU utiče na čitavo društvo i zajednički trud svakog njegovog dela je potreban kako bi Srbija na tom putu bila uspešna.

– Privreda, bez sumnje, ima značajan udeo u tome. U trenutnoj fazi pregovora i nedavnim otvaranjem Poglavlja 20 koje se odnosi na industrijsku politiku i preduzetništvo, uloga privrede u našem približavanju EU postaje sve veća i ovakva povezivanja kompanija iz Srbije sa kompanijama iz Evropske unije pružaju doprinos evrointegracijama Srbije kroz uvođenje standarda i praksi koje postoje na jedinstvenom tržištu EU. Time se olakšava domaćim kompanijama pristup ovom tržistu a potom, kada Srbija postane njena članica, omogućava da nesmetano funcionišu kao njegov deo. Treba napomenuti i da proces pristupanja Evropskoj uniji obezbeđuje sve veću sigurnost i izvesnost u poslovnoj sferi i tako čini naše tržište privlačnijim za strane kompanije, rasterećuje domaće privrednike i pospešuje njihov napredak i na taj način doprinosi sveukupnom razvoju Srbije – smatra Tanja Miščević.

Članak je objavljen u magazinu Energize br. 11

  • Podeli:
  • Facebook
  • Twitter