Inkluzivni sportski kamp „Čardak 2014“ – tolerancija i solidarnost

U okviru programa "Zajednici zajedno", Udruženje „Suncokret“ kao nosilac projekta i Karate klub „Zrenjanin“ kao partner, zajedno su uz pomoć NIS-a organizovali sedmi po redu inkluzivni kamp u Deliblatskoj peščari.

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“ i Karate klub „Zrenjanin“ pozitivan su primer udruživanja i međusobne saradnje na ovim prostorima koja traje već osam godina i to veoma uspešno, na zadovoljstvo i dece i roditelja. Naime, Udruženje „Suncokret“ kao nosilac projekta i Karate klub „Zrenjanin“ kao partner, zajedno su uz pomoć naše kompanije organizovali sedmi po redu inkluzivni kamp u Deliblatskoj peščari.

Inkluzivni-kamp-Cardak-1

– Na ovakvim kampovima zajedničke aktivnosti i solidarnost su posebno naglašeni. Zajednički treninzi, druženja, učestvovanje u raznim aktivnostima sa sportistima sa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti, kaže Nikola Mančev, zrenjaninski karatista i višegodišnji učesnik inkluzivnih kampova.

Primarni cilj Kampa, organizovanog uz podršku naše kompanije, je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko-rekreativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa njihovim vršnjacima koji nemaju probleme u razvoju.

– Ovogodišnji kamp okupio je tridesetak sportista, članova, volontera i trenera Karate kluba „Zrenjanin“ i Udruženja „Suncokret“, a primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko-rekreativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa njihovim vršnjacima koji nemaju probleme u razvoju. U proteklih sedam godina kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 500 sportista, kaže Ružica Tomić, predsednica Udruženja „Suncokret“.

Inkluzivni-kamp-Cardak

– Tokom kampa realizovali smo radionice veština, igre bez granica, kviz, žurku, pravljenje zastave kampa, gledanje edukativnih filmova, pravljenje kolača i karaoke žurku, zatim smo imali izlet i, naravno, svakodnevni program treninga – kaže Izabela Prec, koja je koordinirala radioničarskim aktivnostima u kamp.

Generalni pokrovitelj 7. inkluzivnog kampa „Čardak 2014“ bio je NIS.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd