Jubilarno 60. Sterijino Pozorje uz podršku NIS-a

Jubilarno 60. Sterijino pozorje održano je od 26. maja do 3. juna u Novom Sadu.

7

U okviru programa Zajednici zajedno, NIS je ove godine finansijski podržala realizaciju ove značajne pozorišne manifestacije.

Ljubitelji pozorišne umetnosti imali su prilike da i ove godine uživaju u raznovrsnom programu, a ovogodišnji festival tradicionalno je otvorila svečana beseda ličnosti od izuzetnog kulturnog značaja – ovaj put pred publikom je nastupio istaknuti srpski glumac, Predrag Ejdus.

Ovogodišnju manifestaciju obeležio je bogat i raznovrstan prateći program – od Pozorijanskog vremeplova do izložbe fotografija na kojoj su posetioci mogli da se upoznaju sa šezdesetogodišnjom istorijom Sterijinog pozorja. U okviru festivala takođe je realizovana i 56. izložba likovnih radova dece i omladine u organizaciji Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine.

Odlukom žirija, Sterijina nagrada za najbolju predstavu pripala je predstavi „Kazimira i Karolina“ Pozorišta Atelje 212 iz Beograda.

NIS-ov Program podrške lokalnoj zajednici osmišljen je sa ciljem da učvrsti partnerske odnose sa opštinama i gradovima u kojima kompanija ostvaruje svoju poslovnu delatnost. I ove godine program se realizuje u 11 opština i to kroz projekte odabrane na javnom konkursu „Zajednici zajedno“. Program se realizuje već sedam godina zaredom, a projekti izabrani na javnom konkursu doprinose razvoju lokalnih zajednica, olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija. Podrška lokalnoj zajednici predstavlja deo društveno-odgovornog poslovanja NIS-a, koji se realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd