Mamut fest i ove godine uz podršku NIS-a

Mamut fest, dečija manifestacija koja se već tradicionalno održava uz podršku kompanije NIS u okviru programa Zajednici zajedno, i ove godine je privukla veliki broj najmlađih posetilaca i još jednom kroz zabavan i edukativan program istakla važnost promocije zaštite kulturnog i prirodnog nasleđa.

Mamut fest, dečija manifestacija koja se već tradicionalno održava uz podršku kompanije NIS u okviru programa Zajednici zajedno
Mamut fest, dečija manifestacija koja se već tradicionalno održava uz podršku kompanije NIS u okviru programa Zajednici zajedno

Koncept manifestacije je da se povodom obeležavanja godišnjice otkrića jednog od najznačajnijih ostataka mamuta u svetu, popularno nazvanog Kika, za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta organizuje festival tokom kojeg imaju priliku da vide najuspešnije izložbe i radionice realizovane tokom prethodne godine širom Srbije i regiona. Kompanija NIS je podržala ovaj projekat i ove godine sa ciljem promovisanja i zaštita prirodnog nasleđa, svetske baštine i kulturne tradicije.

Narodni muzej Kikinda, u kojem se ova manifestacija održava, jedan je od retkih muzeja u Srbiji koji realizuje program baziran na autentičnom lokalnom nasleđu – Kikindskom mamutu. Fosilne ostatke mamuta prati i 3D film, a u okviru Mamut festa realizuje se niz edukativnih radionica koje podstiču razvijanje novih veština.

Kompanija NIS već osmu godinu zaredom pomaže gradove i opštine u kojima posluje i na taj način podržava društveno važne projekte koji doprinose socijalnom i ekonomskom razvoju lokalne sredine. Projekti izabrani na javnom konkursu doprinose razvoju lokalnih zajednica, olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija. I ove godine kroz program „Zajednici zajedno“ NIS je izdvojio više od 110 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica, među kojima je i Kikinda.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd