NIS podržao 58. Zmajeve dečije igre

Najveća manifestacija dečijeg umetničkog stvaralaštva u Vojvodini, Zmajeve dečije igre, održana je tradicionalno u periodu od 3. do 7. juna 2015. godine u Novom Sadu.

58. Zmajeve dečije igre
58. Zmajeve dečije igre

Festival je podržala kompanija NIS u okviru programa Zajednici zajedno, a ovogodišnja manifestacija protekla je pod sloganom poznate Zmajeve krilatice „Šta god više čitaš – sve si veći, jači!“.

Više od 9000 dece i oko 150 umetnika učestvovalo je u programskom sadržaju festivala. Organizovane su naučne i umetničke radionice, a program je upotpunjen i koncertima klasične i popularne muzike, uz učešće brojnih horova, dečijih i studentskih orkestara, kao i muzičkih grupa.

Tokom trajanja igara održane su i promocije novih književnih izdanja za decu i mlade, a kroz književne susrete, izložbe i autorske večeri publika je imala mogućnost da upozna svoje omiljene autore i u razgovoru sa njima sazna više o stvaralaštvu, umetnosti i delima. Stručni program festivala činile su projekcije filmova, predavanja, javna čitanja, kao i savetovanje o književnosti za decu.

Program 58. Zmajevih dečijih igara je, prema procenama, pratilo više od 50.000 posetilaca, a ulaz na sve programske sadržaje je bio besplatan.

NIS-ov Program podrške lokalnoj zajednici osmišljen je sa ciljem da učvrsti partnerske odnose sa opštinama i gradovima u kojima kompanija ostvaruje svoju poslovnu delatnost. I ove godine program se realizuje u 11 opština i to kroz projekte odabrane na javnom konkursu „Zajednici zajedno“. Program se realizuje već sedam godina zaredom, a projekti izabrani na javnom konkursu doprinose razvoju lokalnih zajednica, olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija. Podrška lokalnoj zajednici predstavlja deo društveno-odgovornog poslovanja NIS-a, koji se realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd