Održan peti po redu „Zmajev festival nauke“ uz podršku NIS-a

Osnovna Škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Srbobranu bila je tradicionalno domaćin „Zmajevog festivala nauke“ koji je podržala kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Održan peti po redu „Zmajev festival nauke“ koji je podržala kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“

Učenici svih škola sa teritorije opštine Srbobran na zabavan i kreativan način u pratnji svojih profesora, vršili su oglede iz prirodnih i društvenih nauka, a zatim ih predstavljali posetiocima festivala. Na ovaj način pružena je podrška afirmaciji nauke i znanja, dok su deca imala priliku da se kroz praksu upoznaju sa budućim profesionalnim zanimanjima.

Tokom trajanja Festivala, održan je i sportski dan za učenike nižih i viših razreda, a sve u cilju građenja timskog i takmičarskog duha i isticanja važnosti vršnjačke edukacije i sportskog ponašanja.

„Zmajev festival nauke“ organizovan je petu godinu za redom, a kompanija NIS prepoznala je značaj ovog projekta čiji je osnovni cilj promocija i ulaganje u znanje i edukaciju mladih.

Kroz program „Zajednici zajedno“ NIS sarađuje sa 11 gradova i opština u Srbiji: Beogradom, Novim Sadom, Čačkom, Nišom, Pančevom, Zrenjaninom, Kikindom, Kanjižom, Srbobranom, Žitištem i Novim Bečejem. Projekti izabrani na javnom konkursu doprinose razvoju lokalnih zajednica, olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd