Realizovan projekat “Zeleni džepovi Obrenovca”

Udruženje Eko-Dvorište iz Obrenovca u partnerstvu sa JKP Obrenovac i JP za zaštitu životne sredine Obrenovac završilo je aktivnosti na projektu „Zeleni džepovi Obrenovca“.

Cilj projekta je sanacija i uređenje četiri zapuštene lokacije u širem centru Obrenovca, kao i podizanje svesti građana o aktivnostima zaštite životne sredine u Obrenovcu.

beograd_zeleni dzepovi obrenovca

Volonteri udruženja Eko-Dvorište u saradnji sa JKP Obrenovac očistili su četiri lokacije i izradili mobilijar koji je uz različite sadnice osvežio ovaj nekada zapušteni prostor u centru Obrenovca.

Ovaj projekat ima za cilj da na nesvakidašnji način oplemeni centar Obrenovca, postavljanjem neobičnog mobilijara i sadnica koje će zapuštenom prostoru dati novi izgled. Značaj projekta „Zeleni džepovi Obrenovca“ ogleda se i u izboru lokacija, koje nakon preuređenja predstavljaju nova mesta za okupljanje građana, promovišući građanski aktivizam i svest o čuvanju i unapređenju životne sredine.

Pored uređena prostora pored pešačko-biciklističke staze, uređene su još tri lokacije u Obrenovcu: plato kod gradske mineralne banje, zapušteni ćošak u ulici Vojvode Mišića i prostor oko mosta preko kanala Kupinac.
Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u sredu, 04. novembra na prezentaciji rezultata ovog projekta i upoznaju se sa radom udruženja Eko-Dvorište i konkursom „Zajednici zajedno“.

Projekat „Zeleni džepovi Obrenovca“ realizovan je u okviru javnog konkursa „Zajednici zajedno“, kojim kompanija nastoji da poboljša kvalitet života u lokalnoj zajednici.

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd