Energija znanja

Naftna industrija Srbije je 2012. godine pokrenula program „Energija znanja“ prepoznavši neusklađenost između ponude i tražnje kadrova na tržištu rada, sa željom da unapredi sistem obrazovanja i obezbedi kadrove za svoje potrebe. Prepoznat je nedostatak stručnih kadrova u domenu prirodnih i tehničkih nauka, kao i neophodnost modernizacije tehnologija i metodologija rada, a sa ciljem unapređivanja nastavnog programa, kreiranja savremenijih uslova za rad.

Kompanija NIS već sedmu godinu ulaže u budućnost i obrazovanje novih kvalitetnih kadrova putem stipendiranja najboljih studenata u Srbiji i inostranstvu i kontinuirane saradnje sa obrazovnim institucijama i naučnim društvima u Srbiji i inostranstvu.

Posebnu pažnju posvećujemo mladima koji dolaze u NIS, te je u cilju obezbeđivanja mladih kvalitetnih stručnjaka NIS pokrenuo veliki projekat „Energija znanja”.

Kroz investiranje u obrazovni sistem, podršku najuspešnijim učenicima i studentima i promociju nauke Kompanija NIS obezbeđuje kvalitetne stručnjake, neophodne za dugoročni razvoj Kompanije.

Pravci saradnje kroz program „Energija znanja“ podrazumevaju saradnju sa školama i naučnim društvima u Srbiji, saradnju sa univerzitetima i fakultetima u Srbiji, regionu i Ruskoj Federaciji, kao i individualne programe – stipendiranje studenata.
Saradnja sa visokoškolskim ustanovama obuhvata saradnju sa fakultetima koji su od interesa za delatnost kompanije, što uključuje stipendiranje studenata na ovim fakultetima, gostujuća predavanja profesora fakulteta i NIS-ovih stručnjaka, terenske posete Kompaniji, realizaciju zajedničkih naučno-istraživačkih projekata.

U okviru saradnje sa srednjim školama NIS podržava organizaciju svih nivoa takmičenja iz oblasti prirodnih nauka (matematike, fizike i hemije) i ruskog jezika.

Godine 2016. NIS je postala prva kompanija – dobitnik prestižne „Svetosavske nagrade“ za doprinos obrazovanju u Srbiji, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije. Prepoznati smo kao kompanija koja je svojim ulaganjima u okviru korporativnog programa „Energija znanja“ doprinela poboljšanju uslova obrazovanja u obrazovnim institucijama širom Srbije.

U ovoj sekciji:

 •  

  Vesti

 •  

  Saradnja sa obrazovnim institucijama

 •  

  Olimpijade znanja

 •  

  Ruski jezik

 •  

  Predavanja NIS-ovih stručnjaka

 •  

  Stipendiranje

 •  

  Učionice i laboratorije

 •  

  Partnerstva