Partnerstva

Kao kompanija koja se oslanja na primenu novih tehnologija, inovacija i naučnih dostignuća u svim segmentima poslovanja, NIS kontinuirano ulaže u naučno-obrazovne projekte i promociju nauke, sarađujući sa partnerima kojima je podsticanje naučne svesti i društvenog angažovanja kod mladih jedna od osnovnih vrednosti.

nis_or_partnerstva_big

Želja NIS-a je da se kroz angažovanje i razvoj mladih, afirmaciju znanja i širenje pozitivnih uzora podstaknu promene u društvu.

Stručna naučna društva

Ključni parteri naše kompanije su pre svega Društvo matematičara Srbije, Društvo fizičara Srbije i Srpsko hemijsko društvo.
Svake godine pružamo finansijsku podršku realizaciji nacionalnih olimpijada iz matematike, fizike i hemije, kao i pripremi i odlasku srpskih timova na međunarodna takmičenja iz prirodnih nauka.

Kroz ove olimpijade je do sada prošlo više od 1000 učenika, koji su ostvarili velike rezultate na republičkim i međunarodnim olimpijadama. Ponosimo se što smo bili mali deo njihovog velikog uspeha.

Istraživačka stanica „Petnica“

Negujući inovativnost i istraživački pristup, NIS ulaže u programe najpoznatijeg centra za razvoj mladih naučnih talenata u Srbiji.

Istraživačka stanica „Petnica“ (ISP) je samostalna i nezavisna organizacija koja se bavi razvojem i promocijom nauke, kulture, pismenosti i obrazovanja. Aktivnosti ISP-a su najvećim delom usmerene na mlade – na učenike i studente, kao i na obučavanje nastavnog kadra novim tehnikama, metodama i sadržajima u različitim oblastima prirodnih, društvenih i tehničkih nauka.
Imajući u vidu značaj „Petnice“, Kompanija pruža podršku radu ISP, kroz podršku realizaciji različitih kurseva, letnjih škola, kampova i seminara, kao i konferencije istraživačkih radova.

Festival nauke

Festival nauke, kao najveća manifestacija za promociju nauke i obrazovanja u društvu, jedan je od projekata čijom podrškom se naša opredeljenost ka inovacijama i razvoju nauke sprovodi u delo.

Festival nauke je postao jedan od najuglednijih naučno-popularnih događaja u regionu jugoistočne Evrope. Od 2014. godine NIS je generalni sponzor ove manifestacije.

Kroz inovativne postavke, radionice i interaktivne eksponate NIS nastupa i kao učesnik na festivalu i na zanimljiv način upoznaje posetioce sa procesom nastanka i eksploatacije nafte, ali i sa drugim delatnostima jedine naftne kompanije u Srbiji.

EXIT fondacija

Od 2009. godine podržavamo najveći muzički festival u jugoistočnoj Evropi EXIT, a od 2014. godine saradnja je preusmerena na zajedničke aktivnosti u okviru EXIT Fondacije. NIS je u EXIT Fondaciji prepoznao partnera sa sličnom misijom – željom da se kroz angažovanje i razvoj mladih, afirmaciju znanja i širenje pozitivnih uzora podstaknu promene u društvu.

Kroz program „Youth Heroes“, pokrenut 2014. godine, NIS i EXIT Fondacija udružili su se u podršci i promociji „Mladih heroja“ – talentovanih mladih ljudi koji su se istakli svojim društvenim aktivizmom, inicijativama i naučno-obrazovnim dostignućima. Predstavljanje pozitivnih uzora i njihovih javnosti često nepoznatih uspeha je jedan od ključnih načina da se mladima ponudi pozitivan model i time doprinese izgradnji prosperitetnog društva u Srbiji. Na taj način veliki broj onih koji svojim vrednim radom, učenjem, kreativnošću i preduzetništvom postižu uspeh inspirisaće svoje vršnjake, ali i čitavu zajednicu, da energično slede njihov primer.

Priznanje „Mladog heroja“ dobili su: Mihajlo Sporić, višestruki zlatni olimpijac i državni prvak u oblasti fizike i astronomije, Mihailo Martinović, dvostruki doktor nauka, astronomije i astrofizike, Kosta Jovanović, mladi robotičar koji razvija simulacione modele naprednih humanoidnih robota, kao i mnogi drugi talentovani „Mladi heroji“.

U ovoj sekciji:

 •  

  Vesti

 •  

  Saradnja sa obrazovnim institucijama

 •  

  Olimpijade znanja

 •  

  Ruski jezik

 •  

  Predavanja NIS-ovih stručnjaka

 •  

  Stipendiranje

 •  

  Učionice i laboratorije

 •  

  Partnerstva