Partnerstva

Kao kompanija koja se oslanja na primenu novih tehnologija, inovacija i naučnih dostignuća u svim segmentima poslovanja, NIS kontinuirano ulaže u naučno-obrazovne projekte i promociju nauke, sarađujući sa partnerima kojima je podsticanje naučne svesti i društvenog angažovanja kod mladih jedna od osnovnih vrednosti.

nis_or_partnerstva_big

Želja NIS je da se kroz angažovanje i razvoj mladih, afirmaciju znanja i širenje pozitivnih uzora podstaknu promene u društvu

Istraživačka stanica „Petnica“

Negujući inovativnost i istraživački pristup, NIS već sedmu godinu zaredom ulaže u programe najpoznatijeg rasadnika mladih naučnih talenata u Srbiji.

Istraživačka stanica „Petnica“ (ISP) je samostalna i nezavisna organizacija koja se bavi razvojem i promocijom nauke, kulture, pismenosti i obrazovanja. Aktivnosti ISP-a su najvećim delom usmerene na mlade – na učenike i studente, kao i na obučavanje nastavnog kadra novim tehnikama, metodama i sadržajima u različitim oblastima prirodnih, društvenih i tehničkih nauka.

Imajući u vidu značaj „Petnice“, Kompanija svake godine donira za neometan rad stanice, koji podrazumeva organizovanje različitih kurseva, letnjih škola, kampova i seminara, kao i Konferencije istraživačkih radova „Korak u nauku“. Zahvaljujući pomoći NIS-a, u 2015. godini održano je 154 programa, kroz koje je prošlo 1550 polaznika, saradnika i predavača.

Festival nauke

Festival nauke, kao najveća manifestacija za promociju nauke i obrazovanja u društvu, jedan je od projekata čijom podrškom se naša opredeljenost ka inovacijama i razvoju nauke sprovodi u delo.

Tokom proteklih godina Festival nauke je prerastao u najugledniji naučno-popularni događaj u regionu jugoistočne Evrope. Od 2014. godine, od kada je NIS generalni sponzor ove manifestacije, lokacije Festivala je posetilo oko 26.000 ljudi.

Kroz inovativne postavke, radionice i interaktivne eksponate NIS nastupa i kao učesnik na festivalu i na zanimljiv način upoznaje posetioce sa procesom nastanka i eksploatacije nafte, ali i sa drugim delatnostima jedine naftne kompanije u Srbiji.

EXIT fondacija

NIS od 2009. godine podržava najveći muzički festival u jugoistočnoj Evropi EXIT, a od 2014. godine saradnja je preusmerena na zajedničke aktivnosti u okviru EXIT Fondacije. NIS je u EXIT Fondaciji prepoznao partnera sa sličnom misijom – željom da se kroz angažovanje i razvoj mladih, afirmaciju znanja i širenje pozitivnih uzora podstaknu promene u društvu.

Kroz program „Youth Heroes“, pokrenut 2014, NIS i EXIT Fondacija udružili su se u podršci i promociji „mladih heroja“ – talentovanih mladih ljudi koji su se istakli svojim aktivizmom, inicijativama i naučno-obrazovnim dostignućima. Predstavljanje pozitivnih uzora i njihovih, javnosti često nepoznatih, uspeha je kako verujemo jedan od ključnih načina da se mladima ponudi pozitivan model za ugledanje i time doprinese izgradnji prosperitetnog društva u Srbiji. Na taj način, veliki broj onih koji svojim vrednim radom, učenjem, kreativnošću i preduzetništvom postižu uspeh izaći će iz senke negativnih uzora i inspirisati svoje vršnjake, ali i čitavu zajednicu, da energično slede njihov primer.

U ovoj sekciji:

 •  

  Vesti

 •  

  Saradnja sa obrazovnim institucijama

 •  

  Olimpijade znanja

 •  

  Ruski jezik

 •  

  Predavanja NIS-ovih stručnjaka

 •  

  Stipendiranje

 •  

  Učionice i laboratorije

 •  

  Partnerstva