Energija sporta

Program „Energija sporta”, pored podrške profesionalnog sporta i prepoznavanja mladih talenata, pokrenut je sa idejom da se kod šire zajednice promoviše zdrav način života, a pre svega da se među decom i omladinom prošire sportske vrednosti i doprinese njihovom pravilnom fizičkom i psihičkom razvoju.

NIS Petrol rejsing tim

Podrška „najbržeg Srbina na svetu“, evropskog šampiona u brdskim trkama Dušana Borkovića, ušla je u šestu godinu i samo potvrđuje NIS-ovo opredeljenje da svoju podršku da vrhunskim talentima i nadarenim pojedincima, što Borković nesumnjivo jeste.

Sa više od 200 trofeja, Borković je najuspešniji automobilista u Srbiji: osvajač titule evropskog šampiona u brdskim trkama, najmlađi nosilac „Dijamantske kacige“ u Srbiji, dobitnik tri „Zlatne kacige“ i 12 nacionalnih šampionskih titula i jedini automobilista iz Srbije koji se ikada takmičio u WTCC–u, gde je prošle godine osvojio sjajno drugo mesto.

Dušan je više puta pokazao i svoju veliku humanost. Godine 2014. je uz podršku FIA WTCC i „Eurosporta“ organizovao veliku humanitarnu akciju za pomoć ugroženom stanovništvu u majskim poplavama, u Srbiji, čime je dokazao da je za velike rezultate pre svega potrebno veliko srce.

U 2015. godini popularni Duca osvojio je drugu šampionsku titulu u automobilizmu.

Borkovićevi uspesi, kao i naša saradnja, nastavljeni su i ove godine. U junu 2016. godine sjajnom vožnjom na stazi Ošersleben u Nemačkoj, Dušan Borković osvojio je drugo mesto i postolje na obe trke.

Košarkaški klub „Partizan“

Kada je reč o košarci, NIS je višegodišnji partner Košarkaškog kluba „Partizan“ iz Beograda, a u poslednje četiri godine je i generalni sponzor kluba, koji je jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u Srbiji.

Generacije košarkaša i trenera poniklih u Košarkaškom klubu „Partizan“ ostavile su neizbrisiv trag u srpskoj, ali i svetskoj košarci. Podrškom Košarkaškom klubu „Partizanu“ NIS promoviše vrhunski sport, težnju ka postizanju vrhunskih rezultata i razvoj timskog duha.

Teniski savez Srbije

NIS je i generalni sponzor Teniskog saveza Srbije sa kojim organizuje niz manifestacija, čiji je cilj da se najmlađima približi ovaj sport, u kome su predstavnici Srbije poslednjih godina ostvarili značajne rezultate na pojedinačnom i timskom planu. Naša kompanija ovim partnerstvom podržava i najbolje domaće vrhunske tenisere i teniserke, koji predstavljaju Srbiju u elitnim takmičenjima kao što su Dejvis i FED kup.

U okviru saradnje, NIS i Teniski savez Srbije su u 2016. godini, peti put zaredom, širom Srbije organizovali besplatnu „Otvorenu školu tenisa“ za decu. Tokom ove manifestacije više od 4.000 dece je imalo priliku da se, uz pomoć trenera, upozna sa osnovama tenisa.

Košarkaški savez Srbije

Međunarodni mini basket festival „Rajko Žižić“ postao je zaštitni znak šestogodišnje saradnje NIS-a i Košarkaškog saveza Srbije. U takmičenju koje traje samo četiri dana, svake godine učestvuje preko 200 ekipa i više od 2.000 dečaka i devojčica iz Srbije i regiona. Pored pet terena za mini basket, najmlađim košarkašima su na raspolaganju i dva terena za mini basket na travi. Tradicionalno se u okviru ove sportske manifestacije održava i seminar za trenere pod nazivom: „Od mini basketa do košarke“.

Početkom 2015. godine, u okviru svečanosti povodom otvaranja jubilarnog 15. po redu Festivala, NIS-u je uručeno priznanje za tradicionalnu podršku turniru i doprinos razvoju dečije košarke, kao i specijalno priznanje Košarkaškog Saveza Srbije kao partneru i sponzoru koji uspešno podržava košarkaške šampione.

U ovoj sekciji: