Zajednici zajedno

Kompanija NIS ove godine obeležava 10 godina uspešne realizacije programa društveno-odgovornog poslovanja „Zajednici zajedno“ u okviru kog je ostvarila čvrstu partnersku saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji. Tokom tog perioda, realizovano je više od 900 projekata koji su značajno unapredili život građana u 11 lokalnih zajednica u Srbiji – Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

Nakon decenije uspešnog partnerstva, NIS je ove godine uveo novi koncept programa, sa željom da nastavi sa realizacijom kapitalnih projekata od važnosti za razvoj lokalnih zajednica. Naš cilj je jasan – da budućim generacijama obezbedimo bolje uslove za život i na to smo veoma ponosni.

Osluškujući potrebe lokalnog stanovništva, kompanija je odluku o prioritetnim oblastima za ulaganje prepustila predstavnicima lokalnih samouprava, učesnika u programu „Zajednici zajedno“. U skladu sa odabranim oblastima, lokalne samouprave su poziv za učešće u programu prosledile svim institucijama i udruženjima koje u tim oblastima deluju na teritoriji određene lokalne samouprave. Institucije i udruženja su prijavile projekte koji za cilj imaju realizaciju kapitalnih investicija, koji će dugoročno unaprediti njihov rad, a samim tim imati i benefit za društvo.

Najznačajnija novina je da su o konačnom izboru realizovanih projekata odlučivali glasovi stanovništva gradova i opština u kojima se program realizuje, putem sajta www.zajednicizajedno.nis.eu

Veliko nam je zadovoljstvo što se, od ove godine, mreža partnerskih gradova i opština, proširila za još jedan, 12. grad – Požarevac, čime se i ukupan budžet programa „Zajednici zajedno“  povećao na 114,5 miliona dinara. Na ovaj način, stvorili smo priliku da i u ovom delu Srbije radimo na unapređenju kvaliteta života lokalnog stanovništva.

U ovoj sekciji:

 •  

  Zajednici zajedno

  Program podrške lokalnim zajednicama

 •  

  Filantropija i volonterizam

  Naše filantropske i volonterske aktivnosti

 •  

  Sponzorstva i donacije

  Odabir projekata u skladu sa našim principima

 •  

  Energija znanja

  Saradnja sa univerzitetima, naučnim i obrazovnim institucijama

 •  

  Izveštavanje

  Izveštaji o održivom razvoju

 •  

  HSE

  Brinemo o ljudima i životnoj sredini