Zajednici zajedno

Sa ciljem da se unapredi kvalitet života u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo, a u duhu korporativne društvene odgovornosti i prepoznavanja potrebe za povezivanjem lokalne zajednice i značajnih privrednih subjekata, NIS svake godine organizuje Javni konkurs ZAJEDNICI ZAJEDNO.

Program je osmišljen sa ciljem da učvrsti partnerske odnose sa lokalnim zajednicama u kojima Kompanija posluje. U okviru programa se već treću godinu sprovodi Javni konkurs koji se realizuje u saradnji sa 11 lokalnih samouprava: Beograd, Novi Sad, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran i Čačak.

U okviru javnog konkursa Zajednici zajedno NIS je u 2016. godini podržao 106 projekata iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i socijalne zaštite, čijom je realizacijom doprineto razvoju lokalnih zajednica, olakšano funkcionisanje brojnih ustanova i unapređen rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Kompanija je u 2016. godini izdvojila 110,5 miliona dinara za realizaciju projekata, koje su realizovale institucije, udruženja građana, sportska i strukovna udruženja koja su se prijavila na javni konkurs NIS-a.

Komisiju za odabir čine predstavnici kompanije, lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica, a ove godine je, po prvi put, u izboru projekata učestvovalo i stanovništvo. Kriterijumi za izbor su: značaj rešavanja problema za lokalnu zajednicu, uključenost lokalne zajednice u sve faze projekta, opravdanost budžeta u odnosu na predložene aktivnosti, relevantnost problema kojima se projekat bavi u odnosu na potrebe lokalne zajednice i usklađenost postavljenih ciljeva, predloženih aktivnosti i očekivanih rezultata.

U ovoj sekciji:

 •  

  Energija sporta

  Podrška profesionalnom i dečjem sportu, promocija zdravog načina života

 •  

  Energija znanja

 •  

  Kultura bez granica

  Podrška kulturnim manifestacijama i projektima

 •  

  Zajednici zajedno

  Javni konkurs u regionima u kojima NIS posluje

 •  

  Filantropija i volonterizam

 •  

  Mapa socijalnih investicija