Zajednici zajedno

Sa ciljem da se unapredi kvalitet života u lokalnim zaјednicama u koјima posluјemo,svake godine sprovodimo program ZAJENICI ZAEDNO. U okviru programa se već treću godinu sprovodi Javni konkurs koјi se realizuјe u saradnji sa 11 lokalnih samouprava.

Mozaik površine 621 kvadratni metar bio je sklopljen na Trgu Svetozara Miletića i njegovom u celodnevnom sklapanju je učestovalo 300 volontera iz svih krajeva Srbije, podeljenih u osam timova među kojima je jedan bio i tim nazvan po Naftnoj industriji Srbije. Svi neophodni materijali poslati su Ginisovoj komisiji koja bi trebalo zvanično da potvrdi obaranje svetskog rekorda. Mozaik su između ostalog krasili bela golubica kao simbol grada Novog Sada i poznati sat sa Petrovaradinske tvrđave koji podseća da je pet minuta do dvanaest i važan trenutak da više pažnje posvetimo našoj planeti.

Mozaik su između ostalog krasili bela golubica kao simbol grada Novog Sada i poznati sat sa Petrovaradinske tvrđave koji podseća da je pet minuta do dvanaest za našu planetu

Skupljanje čepova počelo je još 2012. godine, a do danas je prikupljeno 100 tona plastičnih čepova čime je pomoguto osamnaestoro mališana. Naftna industrija Srbije je među prvima prepoznala značaj ovog projekta i podržala ideju organizacije kupovinom kombija „KombiČep” putem konkursa „Zajednici zajedno” u 2015. godini. NIS je već početkom 2016. Postavio i kutije za odlaganje plastičnih čepova u svojim poslovnim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu i Nišu, tako da je u 2016. godini prikupljeno više od 500.000 čepova u NIS-ovim predstavništvima.

Skupljanje čepova počelo je još 2012. godine, a do danas je prikupljeno 100 tona plastičnih čepova čime je pomoguto osamnaestoro mališana

Događaju su prisustvovali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

U sklapanju mozaika je učestovalo 300 volontera iz svih krajeva Srbije, podeljenih u osam timova među kojima je jedan bio i tim nazvan po Naftnoj industriji Srbije

Manifestacija sklapanja mozaika u organizaciji „Čepom do osmeha” je takođe procenjena kao veoma značajna za promociju Novog Sada i Srbije na svetskom nivou, posebno nekoliko godina uoči događaja koji će biti organizovani 2021. godine u Novom Sadu, budući da je grad proglašen Evropskom prestonicom kulture za tu godinu i Evropskom prestonicom mladih 2019.

U ovoj sekciji:

 •  

  Zajednici zajedno

  Program podrške lokalnim zajednicama

 •  

  Filantropija i volonterizam

  Naše filantropske i volonterske aktivnosti

 •  

  Sponzorstva i donacije

  Odabir projekata u skladu sa našim principima

 •  

  Energija znanja

  Saradnja sa univerzitetima, naučnim i obrazovnim institucijama

 •  

  Izveštavanje

  Izveštaji o održivom razvoju

 •  

  HSE

  Brinemo o ljudima i životnoj sredini