Ja imam ideju

Kako bi poslovanje kompanije bilo još efikasnije, u NIS-u je pokrenut program motivacije „Ja imam ideju“, koji omogućava zaposlenima da predlože ideje koje mogu da poboljšaju poslovanje kompanije.

nis_karijera_ja_imam_ideju

Svi zaposleni mogu da upute predlog za povećanje efikasnosti u poslovanju, u razvijanju novih poslova, primeni novih tehnologija i unapređivanju konkurentnosti.

Za vreme ekonomske krize, kompanije moraju da se fokusiraju na unutrašnje resurse, odnosno na povećanje operativne efikasnosti. Ključni faktor u ovom procesu su zaposleni, koji svojim aktivnim stavom mogu značajno da utiču na unapređenje procesa rada.

Zato je u septembru 2014. godine u NIS-u pokrenut program motivacije pod nazivom „Ja imam ideju“. U okviru ovog programa zaposleni daju svoj doprinos poslovanju tako što predlažu ideje koje bi mogle uticati na povećanje kompanijske efikasnosti. Svojim učešćem oni mogu da ostvare i lične benefite, suština ovog poziva zaposlenima je u inovativnosti pri pronalaženju načina za unapređenje poslovnih procesa. Program podrazumeva novčane i vredne materijalne nagrade za implementaciju izvodljivih ideja, aktivno uključivanje rukovodstva i brz proces pri njihovoj evaluaciji i razvoju, što je i najvažnija karika u njegovoj primeni.

Ideje do kojih zaposleni dolaze su zapravo proaktivni predlozi za povećanje efikasnosti poslovanja i komercijalnih procesa, konkurentnosti i održivosti NIS-a u svim aktivnostima, kao i za ostvarenje strateških ciljeva, a odnose se na sve poslovne procese u kompaniji. Najveći broj ideja vezan je za svakodnevni rad samih predlagača, što pokazuje da najveći prostor za poboljšanje zaposleni vide upravo u svom domenu rada i radnom okruženju. Dosadašnji rezultati programa su pokazali da ideje koje su zaposleni predložili iz svog delokruga rada donose Kompaniji znatne uštede i vidljive rezultate.

Od početka programa predloženo je više od 1200 ideja sa ciljem da Kompanija bude još efikasnija.

https://www.nis.eu/lat/wp-content/uploads/sites/2/2015/08/milos_aleksic.png

Miloš Aleksić

inženjer tehnolog u Bloku „Istraživanje i proizvodnja“:

– Zaposlen sam u Tehnološkoj službi za analizu rada bušotina. Drugim rečima, radim u samom srcu naftne industrije. U okviru programa „Ja imam ideju“ predložio sam projekat koji je primenjen na našim bušotinama i drago mi je što sam na taj način doprineo većoj efikasnosti i uštedi u radu, pa samim tim i unapređenju poslovanja Kompanije, što je i cilj ove akcije.

https://www.nis.eu/lat/wp-content/uploads/sites/2/2015/08/boban_gucu.png

Boban Gucu

upravnik XL na benzinskoj stanici „Franjo Krč“:

Od početka realizacije ovog programa inicirao sam nekoliko ideja od kojih su dve kvalifikovane. Prva se odnosi na HSE oblast i bezbedno košenje trave na kompanijskim objektima, a druga na uvođenje vremenskih linija na internom Portalu, što će olakšati proces unosa radnih sati zaposlenog. Program „Ja imam ideju“ jedinstven je zato što zaposleni na jednostavan način mogu da učestvuju u njemu i tako doprinesu unapređenju poslovanja Kompanije.

https://www.nis.eu/lat/wp-content/uploads/sites/2/2015/08/marko_galic.png

Marko Galić

ekspert-koordinator za automatizaciju benzinskih stanica u Bloku „Promet“:

Suština ideje „Automatizacija instrumenata za merenje nivoa goriva“, koja je prihvaćena i realizovana, ogleda se u tome da se uvođenjem ovog sistema ubrza i automatizuje proces rada na benzinskoj stanici, tako što se podaci sa mernih instrumenata za gorivo automatski učitavaju u informacioni sistem i to bez dodatnih troškova koje smo do sada imali. S obzirom da se u Kompaniji bavim tehničkim inovacijama i automatizacijom u maloprodaji, na ideju me je podstaklo praćenje svetskih trendova i dostignuća u naftnoj industriji, čitanje tehničke dokumentacije o uređajima za merenje nivoa goriva, njihovom unapređenju, kao i mogućnost smanjenja troškova Kompanije.

U ovoj sekciji:

 •  

  Aktivni konkursi

  Pogledajte ponudu slobodnih radnih mesta

 •  

  Prijava za bazu kandidata

  Pošaljite nam svoju biografiju

 •  

  Trening i razvoj

  Neprestano razvijamo profesionalne veštine zaposlenih

 •  

  Studentska praksa

  Pružamo studentima da steknu svoja prva praktična iskustva

 •  

  Naši ljudi

  Saznajte šta naši zaposleni kažu o radu u kompaniji

 •  

  Odgovornost prema zaposlenima

  Zaposlenima u NIS-u je obezbeđen je visok nivo socijalne zaštite

 •  

  Ja imam ideju