NIS otvorio prvi trening centar za obuku deficitarnih zanimanja

Budući radnici na bušaćim i remontnim postrojenjima od danas će se obučavati u NIS trening centru za obuku deficitarnih zanimanja, prvom ove vrste u Srbiji.

trening centar

Tim povodom, danas je svečano otvoren centar za obuku u prisustvu menadžmenta NIS-a i zamenika gradonačelnika Zrenjanina Saše Santovca.

NIS je u saradnji sa gradom Zrenjaninom i Ministarstvom omladine i sporta omogućio održavanje ovih obuka, u kome će kurseve, pored zaposlenih, moći da pohađaju polaznici specijalizovanih obrazovnih ustanova opštine i na taj način se stručno osposobe za rad u naftnoj industriji.

trening centar 1

„Hvala kompaniji NIS na brizi o budućim kadrovima i gradu Zrenjaninu. Zahvaljujući NIS-u imamo prvi trening centar ovakve vrste i to u našoj opštini. Ovo je samo nastavak sjajne saradnje grada i kompanije, koju smo pokrenuli projektima iz oblasti obrazovanja. Tom saradnjom, NIS dobija stručan kadar, a grad Zrenjanin zadovoljne mlade ljude koji imaju priliku da se školuju i rade u svom gradu“, rekao je Saša Santovac.
U ovom trening centru budući radnici će biti osposobljeni za rad na bušaćem i remontnom postrojenju u zvanju: pomoćni radnik, šef tornja, vođa smene i pomoćnik vođe smene na bušaćem i remontnom postrojenju.

Nakon uspešno završenog kursa, svi polaznici će dobiti uverenje Tehničke škole iz Zrenjanina sa zvanjem „Rukovalac postrojenjima u proizvodnji nafte i gasa“. Mogućnost da se dokvalifikuju ili prekvalifikuju u NIS-ovom trening centru imaće svi polaznici koji su prethodno završili neku od tehničkih škola iz Zrenjanina.
„Trening centar je specifična obrazovna jedinica koja će omogućiti sticanje znanja i veština u našoj delatnosti. Na usavršavanju kadrova u ovom centru radiće najstručniji i najiskusiniji ljudi naše kompanije“, rekao je Salavat Munipov, direktor Bloka servisi kompanije NIS.

trening centar 2

Na inicijativu kompanije, Tehnička škola je ponovo pokrenula smer „Rukovalac postrojenjima u proizvodnji nafte i gasa“, na kome je u školskoj 2014/2015 godini upisano 30 đaka, koji će po završetku školovanja automatski biti kvalifikovani za rad u naftnoj industriji, a tokom školovanja će moći da obave stručnu praksu u NIS-ovom trening centru. Takođe, kompanija će sarađivati i sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina, čiji će studenti moći da odrade praktični deo nastave u okviru centra za obuku.

„Ovo je još jedan korak kojim naša kompanija daje podršku ovoj opštini i ovoj zemlji. Hvala gradu Zrenjaninu na podršci u realizaciji ovog značajnog projekta“, izjavio je Andrej Šibanov, direktor Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a.

Kontakt:

Pres služba
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd