NIS opremio računarski kabinet na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu

Danas je na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu svečano otvorena informatička učionica, koju je kompanija NIS adaptirala i opremila nameštajem i kompjuterima.

FTN-1-final

Kabinet je opremljen u cilju unapređenja uslova za sprovođenje nastavnih i naučno-istraživačkih aktivnosti na ovom fakultetu.

Adaptacija učionice je obavljena u sklopu NIS-ovog programa „Energija znanja“, koji podrazumeva saradnju kompanije sa univerzitetima i obrazovnim ustanovama. Na taj način, NIS je do sada opremio 14 učionica i četiri laboratorije na fakultetima i u školama širom Srbije.

Svečanom otvaranju učionice su prisustvovali zamenik generalnog direktora NIS-a Andrej Šibanov, menadžer NIS-a za saradnju sa univerzitetima Snežana Lakićević, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov, njegov zamenik prof dr. Goran Stojanović, pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nenad Stanković, rektor Novosadskog univerziteta prof. dr Miroslav Vesković, dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački, brojni profesori i studenti fakulteta.

„Doprinos boljim uslovima rada na fakultetima je direktan doprinos razvoju nauke u Srbiji. Ulaganje u fakultete i stipendiranje studenata je naš način da investiramo u mlade talente i Srbiju, zemlju u kojoj radimo i živimo“, izjavio je Andrej Šibanov.

Nakon obraćanja predstavnika NIS-a i Univerziteta u Novom Sadu, zamenik direktora Bloka Energetika NIS-a Igor Korać, održao je studentima predavanje o delatnostima i poslovnim procesima ove NIS-ove poslovne jedinice.

Kontakt:

Pres služba
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd