Akcija “Sportom protiv nasilja ” održana u Somboru uz podršku NIS-a

U Osnovnoj školi „Bratstvo i Jedinstvo“ u Somboru danas je održana akcija “Sportom protiv nasilja” koju uspešno organizuju NIS, Teniski savez Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta. NIS kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a, u okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja aktivno se uključio, kao partner Teniskog saveza, u promociji zdravog života i animiranja mladih talenata.

Sportom protiv nasilja Sombor1 final

Od početka oktobra prošle godine, u ovoj akciji učestvovalo je više od 9000 đaka iz 15 gradova u Srbiji. Program “Svetske teniske federacije” (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, namenjen je deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu. Deci su, pored teniske obuke, uručeni pokloni koje je obezbedio NIS, višegodišnji generalni sponzor TSS-a.

U 2015 godini akcija „Sportom protiv nasilja“ nastavlja se u gradovima širom Srbije, a u toku februara biće održana u Kanjiži 19.02.2015., i Kosovskoj Mitrovici 25.02.2015.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd