Aleksandar Djukov, generalni direktor “Gasprom njefta”, sastao se sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Vlade Srbije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom "Gasprom njefta" Aleksandrom Djukovim sa kojim je razgovarao o nastavku strateške saradnje Republike Srbije i kompanije "Gasprom njeft" na polju energetike.

Aleksandar Djukov i premijer Vučić razgovarali su o nastavku strateške saradnje Republike Srbije i kompanije “Gasprom njeft” na polju energetike

Generalni direktor “Gasprom njefta” Aleksandar Djukov pohvalio je dobar poslovni ambijent u Republici Srbiji, njene pozitivne ekonomske reforme i stabilno okruženje za poslovanje.

Premijer Vučić zahvalio je na pozitivnim ocenama i istakao spremnost naše zemlje da zajednički radimo na razvoju kompanije NIS, a time i na razvoju naftne i gasne industrije i energetskog sektora Srbije.

Na sastanku je, između ostalog, razmatrana podrška daljem razvoju petrohemijskog kompleksa Republike Srbije sa akcentom na preduzeća „MSK“ iz Kikinde i „Petrohemija“ u Pančevu, kao i pomoći koju kompanija “Gasprom njeft” može da pruži u snabdevanju sirovinama. Razgovaralo se i o projektima obnovljivih izvora energije, kao i o razvoju maloprodajne mreže kompanije NIS u Srbiji.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd