Ambasador Ruske Federacije i gradonačelnik Zrenjanina posetili NIS-ov Trening centar

U okviru zvanične posete Gradu Zrenjaninu, Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije u Srbiji posetio je sa Čedomirom Janjićem, gradonačelnikom Zrenjanina NIS-ov Trening centar u ovom gradu. Trening centar je obrazovna ustanova za obuku radnika u naftnoj industriji, jedinstvena ovakve vrste u Srbiji.

Pored izuzetne važnosti za kompaniju, Trening centar NIS-a predstavlja važnu obrazovnu tačku Grada Zrenjanina, koji je svoja vrata otvorio i za učenike Tehničke škole, kao i studente Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz ovog grada.

Ispred NIS-a, goste je dočekao Valerij Proskurin, direktor NAFTAGAS Naftnih servisa NIS-a. Tom prilikom, Valerij Proskurin je podsetio da se ove godine navršava deset godina od dolaska „Gasprom njefta“ u Srbiju, te da je za to vreme u kompaniju investirano više od tri milijarde evra, koji su omogućili njen dinamičan razvoj. On je istakao da uspeh kompanije ne bi bio moguć bez dobre saradnje kompanije sa Vladom Srbije kao akcionarom, ali i lokalnom zajednicom. Najupečatljiviji primer ove saradnje je upravo Grad Zrenjanin, u kome NIS ima veliki broj delatnosti – Tehničke i naftne servise, istraživanje i proizvodnju, razvoj maloprodajne mreže, kao i Trening centar. Na kraju, Valerij Proskurin se zahvalio gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću na dobroj saradnji i izrazio nadu da će se ona nastaviti i u budućnosti.

Prilikom posete, gospodin Čepurin i Čedomir Janjić su se družili i razgovarali sa učenicima Tehničke škole iz Zrenjanina, koji stručnu praksu obavljaju upravo u Trening centru NIS-a.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd