Ansambl „Pjatnicki“ održao koncert u Sava Centru

Jedan od najpoznatijih ruskih folklornih sastava, ansambl „Pjatnicki“, sinoć je po prvi put nastupio pred publikom u Srbiji, uz podršku kompanije NIS. Spektakl u punoj dvorani Sava Centra organizovan je u saradnji Ruskog doma u Beogradu i NIS-a, kao generalnog sponzora.

Ansambl „Pjatnicki“ je prvi put nastupio pred publikom u Srbiji
Ansambl „Pjatnicki“ je prvi put nastupio pred publikom u Srbiji

Koncert je izazvao veliko interesovanje publike, koja je sa oduševljenjem ispratila nastup ruskog ansambla. Događaju su prisustvovali članovi diplomatskog kora, kao i ugledne zvanice iz sveta privrede i kulture Srbije.

Nakon spektakla publici se obratila Aleksandra Permjakova, direktorka ansambla. Ona je istakla da je veoma važno da se kroz kulturu razvijaju i jačaju veze između dve države i zahvalila Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, Ruskom domu i kompaniji NIS na podršci.

Ansambl „Pjatnicki“ se smatra jednim od najznačajnijih promotera ruske tradicionalne kulture u svetu. Osnovan je daleke 1911. godine, a popularnost je stekao u toku Drugog svetskog rata, kada je nastupao u sastavu frontovskih koncertnih brigada Crvene armije. Sastav je nosilac titula „Nacionalno blago“ i „Ruski patriota“.

Концерт ансамбла Пјатницки уз подршку НИС-а 9

Podrškom koncertu ansambla „Pjatnicki“, NIS kao društveno odgovorna kompanija nastavlja da pomaže poboljšanje kulturne ponude u Srbiji. Istovremeno, NIS na ovaj način pomaže jačanje tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje – Srbije i Rusije.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd