Otvorena Audio biblioteka za decu sa invaliditetom uz podršku NIS-a

Više od 1000 dece sa invaliditetom, učenika škole „Milan Petrović“ iz Novog Sada, imaće priliku da unaprede svoje znanje zahvaljujući Audio biblioteci, čije je formiranje omogućila kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Audio biblioteka sadrži snimljena dela, koja će učenici ove škole za osnovno i srednje obrazovanje moći da slušaju i u školi i od kuće.

Prezentacije audio biblioteke za učenike škole "Milan Petrović"
Prezentacije audio biblioteke za učenike škole “Milan Petrović”

Napravljena je tako da je mogu koristiti osobe sa cerebralnom i dečijom paralizom, slepe i slabovide osobe, osobe sa disleksijom, paraplegičari, kvadriplegičari itd.

Uključivanje ovih audio sadržaja u živote osoba sa invaliditetom otvara sasvim nove perspektive za njih i omogućava njihovo lakše uključivanje u društvenu zajednicu. Projekat „Audio biblioteka – novo pomagalo za nas“ je realizovalo Udruženje građana „Sunce“ uz podršku kompanije NIS. Projekat je izabran u okviru Javnog konkursa „Zajednici zajedno“ koji podržava projekte iz oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke i humanitarnih delatnosti u gradovima i opštinama u kojima NIS posluje.

Kontakt:

Pres služba
(011) 313 0116
Milentija Popovića 1, 11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd