„Balkan Trafik festival“ u Briselu uz podršku NIS-a

Kompanija NIS treću godinu zaredom podržava „Balkan Trafik“, muzički festival namenjen promociji kulture i umetnosti Balkana, koji se održaва od 23. do 26. aprila u Palati lepih umetnosti „Bozar“ u Briselu.

Kao kompanija koja posluje u regionu Balkana, NIS sa zadovoljstvom daje podršku manifestaciji koja promoviše zemlje tog dela Evrope, kao i ideju multikulturalnosti i težnju ka evropskim integracijama. Na taj način, kompanija NIS podstiče sinergiju i prijateljstvo zemalja Balkanskog regiona, u kojem razvija i širi biznis. Kroz predstavljanje bogatog kulturnog nasleđa regiona u Briselu, centru Evropske unije, kompanija još jednom daje podršku evropskim integracijama zemalja Balkana. Takođe, NIS je zahvalan Vladi Srbije na tome što dele iste vrednosti.

Na festivalu i ove godine nastupaju najpoznatiji umetnici regiona: Goran Bregović, duvački orkestar Kristijana Azirovića iz Srbije, muzički sastav iz Sarajeva „Divanhana“, bugarski folkorni ansambl „Botevgrad“. Pored muzičkog programa, poseban deo festivala biće posvećen balkanskom filmu, u okviru kojeg će biti prikazana „Parada“, srpskog reditelja Srđana Dragojevića.

„Balkan trafik“ se sa velikim uspehom održava od 2007. godine, kada su stanovnici zapadne Evrope poželeli da saznaju više o kulturnom nasleđu naroda Balkanskog regiona. Na festivalu su nastupale najveće zvezde jugoistočne Evrope i predstavile naš region u najboljem svetlu. Upravo zato, ova manifestacija je postala jedna od najvažnijih evropskih kulturnih događaja, koja svake godine okupi hiljade posetilaca iz celog sveta. Kompanija NIS godinama podržava lokalne, nacionalne i međunarodne festivale kroz svoj program društvene odgovornosti „Kultura bez granica“, čime doprinosi popularizaciji kulture u zemljama u kojima razvija svoje poslovanje.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd