Blic: Kravčenko najmoćniji stranac u Srbiji

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, proglašen za najmoćnijeg stranca u Srbiji u tradicionalnoj seriji dnevnog lista „Blic“. Šestu godinu za redom Kravčenko je na vrhu liste 50 najmoćnijih stranih državljana u našoj zemlji.

Šestu godinu za redom Kravčenko je na vrhu liste 50 najmoćnijih stranih državljana u našoj zemlji
Šestu godinu za redom Kravčenko je na vrhu liste 50 najmoćnijih stranih državljana u našoj zemlji

Kako se navodi u obrazloženju „Blica“, Kiril Kravčenko je na čelu kompanije od 2009. godine, nakon što je „Gaspromnjeft“ postao strateški partner Vlade Srbije i većinski vlasnik NIS-a. Pod njegovim rukovodstvom, NIS je postao najprofitabilnija kompanija u Srbiji.

„Uprkos negativnim makroekonomskim trendovima u zemlji i okruženju i trendu pada cena nafte, NIS je u 2014. uspeo da održi stabilnost poslovanja i da nastavi sa ulaganjima i razvojem biznisa. Profitabilnost je održana zahvaljujući unapređenju efikasnosti poslovanja na svim nivoima i smanjenju troškova“, navodi se u današnjem „Blicu“ i dodaje da će protekla godina ostati značajna za NIS jer je kompanija počela da prodaje električnu energiju koju proizvodi i time je uz EPS, postala jedini proizvođač u Srbiji koji struju isporučuje na slobodnom tržištu.

U obrazloženju se navodi i da su investicije NIS-a u 2014. godini iznosile oko 40 milijardi dinara, dok kompanija isto toliko namerava da uloži i u 2015.

Na drugom mestu najmoćnijih stranaca u Srbiji, prema listi koju je objavio „Blic“, nalazi se Hajnc Vilhelm, ambasador Nemačke u Srbiji, dok je na trećoj poziciji Ivica Todorić, vlasnik hrvatskog „Agrokora“.

Kontakt:

Pres služba
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd