Četiri medalje za srpski tim na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije uz podršku NIS-a

Mladi srpski hemičari, osvojili su na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi na Tajlandu četiri medalje- jednu srebrnu i tri bronzane.

Mladi srpski hemičari, osvojili su na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi na Tajlandu četiri medalje

Srpski hemijski olimpijci su ovim uspehom potvrdili svoj kvalitet i rezultate napornog rada na međunarodnom nivou, a njihovom uspehu doprineli su i mentori i vođe tima prof. dr Dušan Sladić i prof. dr Niko Radulović .

Srebrnu medalju je osvojio učenik beogradske Matematičke gimnazije Damjan Čubraković, dok su tri bronzane medalje pripale Andreju Kukuruzaru iz somborske Gimnazije „Veljko Petrović“, Andreju Kovačevića iz užičke Gimnazije i Anamariji Nikoletić iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Kompanija NIS već petu godinu zaredom kroz programa „Energija znanja“ podržava organizovanje Olimpijada znanja, čiji pobednici potom predstavljaju našu zemlju na međunarodnim takmičenjima širom sveta. Na ovaj način kompanija NIS pruža podršku talentovanim učenicima i studentima i sistemu obrazovanja u Srbiji.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd