Deca iz vrtića „Petar Pan“ iz Novog Sada posetila fabriku Jazak vode

Šta je voda? Gde je ima? Zašto je voda važna? Ovo su samo neka od pitanja koja su mališani iz predškolske ustanove „Petar Pan“ iz Novog Sada postavili zaposlenima prilikom današnje posete fabrici fruškogorske vode Jazak.

Deca su od zaposlenih u pogonu za pijaću vodu Jazak imala priliku da čuju o tome kako se odvija proces proizvodnje i flaširanja Jazak vode, a kroz zanimljiv razgovor i druženje sa zaposlenima, usvojila su nova znanja o važnosti zaštite prirode, značaju vode i celokupnog ekosistema.

Jazak, izvorska voda visokog kvaliteta, već trinaest godina proizvodi se i puni u istoimenom pogonu za pijaću vodu, u okviru Nacionalnog parka Fruška gora, koji je poznat po brojnim prirodnim i kulturnim znamenitostima. Ova voda visokog kvaliteta i bogatog mineralnog sastava potiče sa jednog od najčistijih fruškogorskih izvorišta prirodne vode koje je smešten u neposrednoj blizini manastira Jazak u Vojvodini.

Pored toga što izvire u uslovima netaknute prirode, Jazak voda se proizvodi u skladu sa najvišim tehnološkim, industrijskim, kao i bezbednosnim standardima u ovom segmentu proizvodnje. Posebna je i po izbalansiranom mineralnom sastavu i idealnom, dva prema jedan, odnosu magnezijuma i kalcijuma, minerala koji su neophodni za pravilno odvijanje većine procesa u našem organizmu. Dodatno, poznatu vodu karakteriše i nizak sadržaj natrijuma i suvog ostatka, a sve navedene karakteristike Jazak vode potvrđene su na osnovu rezultata istraživanja sprovedenih u sedam laboratorija u Srbiji.

Za kompaniju NIS, koja rukovodi proizvodnjom Jazak vode visokog kvaliteta, zaštita životne sredine predstavlja jedan od glavnih prioriteta i integralni deo strategije efikasnog upravljanja. U skladu sa tim, ambalaža Jazak vode nedavno je izmenjena, a manji čep i manja gramatura dodatno doprinose zaštiti prirode.

U svom poslovanju, NIS se pre svega vodi principom odgovornosti, kako prema zaposlenima, tako i prema prirodi i zajednici. Zato je jedan od prioriteta kompanije i pravilna edukacija koja na najbolji način može da doprinese podizanju svesti o značaju očuvanja prirode. Posebno je važno da najmlađe generacije usvoje zdrav odnos i poštovanje prema prirodnim lepotama koje nas okružuju, jer na taj način budućnost našeg ekosistema neće biti ugrožena.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd