Dodeljene nagrade pobednicima Olimpijada znanja iz fizike, hemije i ruskog jezika

U poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu, svečano su proglašeni pobednici Olimpijada znanja iz fizike, hemije i ruskog jezika, koje se četvrtu godinu zaredom održavaju uz podršku kompanije NIS.

Svečanosti su prisustvovali Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije, generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, Nadežda Kušenkova, direktorka Ruskog doma, predstavnici Društva fizičara, Društva hemičara Srbije i Slavističkog društva Srbije, kao i menadžment NIS-a.

olimpijada znanja

Olimpijski tim, koji će Srbiju predstavljati na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi u Švajcarskoj činiće Dušan Novičić, Mihajlo Sporić, Dušan Đorđević i Vuk Radović, iz Matematičke gimnazije iz Beograda, i Miloje Đukanović, iz gimnazije „Vuk Karadžić“ iz Loznice.

Olimpijada znanja

Na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja će se održati ovog leta u Gruziji, Srbiju će predstavljati Pavle Kravljanac iz Prve beogradske gimnazije, Andrej Kukuruzar iz gimnazije „Veljko Petrović“ iz Sombora, Stefan Stojanović iz Leskovačke gimnazije, Jovan Stojković iz gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja i Milica Jauković iz Prve beogradske gimnazije.

Olimpijada iz ruskog jezika održana je u četiri kategorije, a apsolutni pobednici takmičenja su Irena Madžgalj iz Osnovne škole „Risto Ratković“ iz Bijelog Polja, Vanja Krstivojević iz Četrnaeste beogradske gimnazije i Aleksandar Balubdžić iz Treće gimnazije iz Beograda.

Olimpijada znanja

Troje prvoplasiranih takmičara nagrađeni su zlatnim, srebrnim i bronzanim statuama „Energije znanja“.
Prošlog meseca, NIS je dodelio nagrade pobednicima Srpske matematičke olimpijade, koji će Srbiju predstavljati na 57. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Hong Kongu.

U okviru korporativnog programa „Energija znanja“, kompanija NIS četvrtu godinu zaredom podržava održavanje Olimpijada iz oblasti fizike, hemije, matematike i ruskog jezika, kao i odlazak olimpijskih timova Srbije na međunarodna takmičenja.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd