Dvanaesti Festival nauke uz podršku NIS-a

Pod sloganom „Zemlja budućnosti“, dvanaesti po redu Festival nauke, koji se i ovu godinu održava uz podršku kompanije NIS, dočekaće od 29. novembra do 2. decembra na Beogradskom sajmu posetioce iz celog regiona.

Kompanija NIS je šestu godinu zaredom generalni sponzor Festivala nauke, najvećeg naučnog festivala u Jugoistočnoj Evropi, koji ovoga puta ima za cilj da preispita budućnost naše planete, ali i da ponudi naučna, ekološka i održiva rešenja za generacije pred nama, uz mnogo zanimljivih eksperimenata i najnovijih naučnih trendova.

Ovogodišnji Festival nauke održaće se u halama 3, 3A i 5 Beogradskog sajma i okupiće više od 60 naučnih i obrazovnih institucija iz Srbije, a svim zainteresovanim posetiocima će biti predstavljen i bogat međunarodni program.

„Ključ budućnosti“ naziv je edukativne i interaktivne postavke kojom se NIS predstavlja na ovogodišnjem Festivalu nauke u hali 3 Beogradskog sajma, a koja ove godine razvija temu veštačke inteligencije. Kroz ovu postavku posetioci imaju priliku da se upoznaju sa visokom tehnologijom koja nam pomaže u sticanju novih znanja, da se susretnu sa veštačkom inteligencijom i saznaju na koji način je već koriste, da saznaju šta su superkompjuteri i nauče kako se virtuelna realnost koristi u najnovijim naučnim istraživanjima.

„NIS je već šesti put generalni sponzor Festivala nauke i to partnerstvo nije nimalo slučajno jer je naša kompanija na tržištu Srbije već prepoznata kao lider u primeni inovacija i to u svim segmentima našeg poslovanja. Ove godine ćemo na štandu NIS-a upravo deo tog svog inovativnog pristupa u biznisu podeliti sa posetiocima sajma, kojima ćemo pokazati koje su to najnovije supertehnologije koje NIS primenjuje“, izjavio je Stefan Despotović, direktor Departmana za eksterne komunikacije NIS-a.
Kao kompanija koja se svakodnevno u svim segmentima poslovanja oslanja na savremene tehnologije i inovacije, NIS je svestan značaja podrške naučno-obrazovnim projektima. Na ovaj način NIS i Festival nauke zajedno doprinose afirmaciji nauke i obrazovanja kod mladih u Srbiji, što je jedan od strateških ciljeva kompanije koja svoje društveno odgovorne projekte realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd