Ekološka akcija na Fruškoj gori povodom Svetskog dana zaštite životne sredine

Svetski dan zaštite životne sredine, 5. jun 2018. godine obeležen je zajedničkom radnom akcijom za prirodu.

Oko 60 radnika iz NIS-a, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nacionalnog parka „Fruška gora“ i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, uredilo je i očistilo potoke i prirodna staništa u okviru Nacionalnog parka „Fruška gora“. Volonteri su radili na lokalitetu Ležimir (Lišvarski potok, Rohalj baze, Sviloška ugljara – Ravne, Kecelja – Mandalina ćuprija, Crveni put, Sviloška ugljara – Ciganski logor, Mostar – Janok, Partizanski put – Manđeloške vikendice).

Fruška gora je usamljena ostrvska planina u Panonskoj niziji, jedini nacionalni park u AP Vojvodini proglašen još 1960. godine, u cilju obezbeđenja trajne zaštite ovog područja. Ovom zajedničkom ekološkom akcijom dat je doprines očuvanju njenih osnovnih prirodnih vrednosti.

Svetski dan zaštite životne sredine, 5. jun (World Environment Day – WED) je dan tokom koga se u celom svetu organizuju razne ekološke aktivnosti i kampanje. Tog dana ljudi širom sveta ujedinjeno deluju kako bi obezbedili čistiju, zeleniju i bolju budućnost za sebe i buduće generacije.

Svrha i cilj ovog važnog ekološkog datuma koji je prvi put obeležen 1972. godine na predlog Ujedinjenih nacija je podizanje globalne svesti o značaju zaštite životne sredine.

Moto Svetskog dana zaštite životne sredine za 2018. godinu je: “BORIMO SE PROTIV ZAGAĐENJA PLASTIKOM”.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd