Generalni direktor NIS na Kopaonik biznis forumu

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, učestvovao je na Kopaonik biznis forumu, nastupivši na panelu pod nazivom „Unapređenje konkurentnosti srpske ekonomije“.

Učesnici panela „Unapređenje konkurentnosti srpske ekonomije“ na Kopaonik biznis forumu

Tjurdenjev je tom prilikom istakao da je u razvoj NIS-a od 2009. godine, kada je Gasprom njeft postao većinski akcionar, uloženo oko 2,6 milijardi evra, kao i da će biti nastavljeno sa ambicioznim programom investicija u skladu sa nedavno usvojenom Strategijom razvoja NIS do 2025. godine. On je dodao da je NIS najprofitabilnija kompanija u Srbiji koja sarađuje sa stotinama domaćih firmi.

Generalni direktor NIS je istakao značaj uvođenja modernih tehnologija za kompaniju. “Nove tehnologije su veoma važne za razvoj kompanije, kao i digitalizacija procesa proizvodnje. Želimo da privučemo mlade i talentovane ljude u kompaniju“, rekao je Tjurdenjev.

Tjurdenjev je takođe istakao da su veoma značajna ulaganja u obrazovanje i naveo da je NIS investirao oko 20 miliona evra u sopstveni istraživački centar.

Pored generalnog direktora NIS-a na panelu su učestvovali predsednik Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“ Zoran Drakulić, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović, generalni direktor Delez Srbija Kventin Roje, predsednik Grčko-srpskog poslovnog saveta Simeon Comokos, direktor za nekretnine i razvoj Ikee u Jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić i ekonomista u Evropskom odeljenju MMF-a Kristina Ričmand.

Između ostalog, učesnici panela su se zauzeli za jačanje privatnog sektora u Srbiji, podizanje konkurentnosti domaće privrede, stalno unapređenje privrednog ambijenta, nastavak reformi i očuvanje makroekonomske stabilnosti.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd