Generalni direktor NIS-a na otvaranju štanda Srbije na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Generalni direktor NIS a.d. Novi Sad Kiril Tjurdenjev učestvovao je danas na svečanom otvaranju Nacionalnog štanda Srbije na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF’17).

Generalni direktor NIS Kiril Tjurdenjev na svečanom otvaranju Nacionalnog štanda Srbije na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Štand je otvorio vršilac dužnosti predsednika Vlade Republike Srbije Ivica Dačić koji je istakao da je za našu državu velika čast što učestvuje na ovoj manifestaciji. Dačić je takođe čestitao Razvojnoj agenciji Srbije i Privrednoj komori Srbije na organizaciji nastupa Srbije.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, istakao je u obraćanju prisutnima da je Forum u Sankt Peterburgu pravo mesto da se još jednom istakne važnost rusko-srpske privredne saradnje i da je oblast energetike od posebnog značaja za tu saradnju.

„NIS je možda najbolji primer te saradnje: Gasprom njeft i Vlada Republike Srbije su većinski akcionari u Kompaniji i ovo partnerstvo je na obostranu korist. Srbija je u Gasprom njeftu dobila pouzdanog partnera za razvoj naftno-gasnog, ali i svog energetskog sektora, Gasprom njeft je u Srbiji dobio strateški važno mesto za poslovanje u celom regionu. Najbolji dokaz uspešnosti ove saradnje je činjenica da je NIS uz podršku Vlade Republike Srbije realizovao krupne i energetski važne projekte, jedan je od najvećih poslodavaca i u vrhu je liste najvećih investitora i među najvećim izvoznicima“, rekao je Tjurdenjev.

Izvršna direktorka Razvojne agencije Srbije Tamara Jurenić ocenila je da je Srbija jedna od najpovoljnijih investicionih destinacija u jugoistočnoj Evropi o čemu govori i podatak da je RAS u 2016. godini realizovao 22 investiciona ugovora, koji će u narednom periodu doneti oko 236 miliona evra investicija i otvoriti više od 16.000 radnih mesta.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je ocenio da je Forum u Rusiji veoma važan za Srbiju jer okuplja privrednike iz celog sveta i zbog toga je dobra šansa za uspostavljanje i proširenje privredne saradnje.

Srbija je zemlja partner ovogodišnjeg Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu

Na otvaranju je govorio i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, a svečanosti su prisustvovali ministar privrede Srbije Goran Knežević i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu je otvoren danas i traje do 3. juna. Zemlje partneri ovogodišnjeg foruma su Srbija i Indija. Na manifestaciji će učestvovati veliki broj političkih i ekonomskih lidera iz celog sveta.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd