Intervju sa Todorom Mančićem, predsednikom udruženja NURDOR za MOJ NIS

Todor Mančić, predsednik NURDOR-a, za korporativni magazin "Moj NIS" govori o aktivnostima Udruženja i podršci građana Srbije.

Kada je osnovano Udruženje NURDOR i sa kojim ciljem?

-NURDOR ove godine obeležava deset godina rada. Udruženje su 2003. god. osnovali roditelji bolesne dece, podstaknuti iskustvom svoje dece i celih porodica stečenim tokom lečenja. Od tada, uz pomoć lekara i medicinskog osoblja, psihologa, volontera i prijatelja dece iz cele Srbije poboljšavamo uslove lečenja i života obolele dece i njihovih porodica. NURDOR se zalaže za pravo svakog deteta obolelog od raka na najbolje moguće uslove lečenja, za pravo na igru i edukaciju i da pored sebe, tokom lečenja, ima roditelja ili dragu osobu… Od 2008. godine blisko sarađujemo s udruženjem roditelja iz Bolonje AGEOP Ricerca. Sa ovim udruženjem imamo potpisan „Blizanac program“ zahvaljujući kom je i otvorena kancelarija NURDOR-a u Beogradu. Pored materijalne pomoći, od velike važnosti su nam smernice, saveti i podrška koju dobijamo, a sve to potkrepljeno njihovim tridesetogodišnjim iskustvom.

NIS_NURDOR

NIS je u saradnji sa NURDOR-om sproveo humanitarnu akciju „Ljubav leči“. Šta je u ovom trenutku najpotrebnije obezbediti za adekvatno lečenje mališana?
– Udruženje tokom cele protekle decenije kontinuirano pomaže svim klinikama u zemlji u kojima se leče mališani oboleli od malignih bolesti. Laminarna komora, infuzione pumpe, špric pumpe, posebni aparati za održavanje higijene na odeljenjima koja mora biti na najvišem nivou, pacijent monitor … spisak potreba je velik, ali se nadamo da ćemo kroz zajedničku akciju sa NIS-om uspeti da obezbedimo bar deo neophodnih aparata.

Da li ste zadovoljni dosadašnjom podrškom građana i privrednih subjekata u akcijama koje organizuje Udruženje?
-Znate, NURDOR je veoma odgovorno i transparentno udruženje. Rezultati postignuti tokom godina jesu naš ponos, ali i obaveza da nastavimo u istom pravcu. Ponosni smo i na krug prijatelja i donatora koji se sve više širi, a s obzirom na našu viziju i planove pomoć će nam biti itekako potrebna. Ovde se moramo zahvaliti i NIS-u na višegodišnjoj podršci i prijateljstvu.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 313 0116
Milenetija Popovića 1, 11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd