Jubilej saradnje Kikinde i NIS-a

U svečanoj Sali Narodnog muzeja u Kikindi, danas je obeležena desetogodišnjica saradnje NIS-a i grada Kikinde u okviru programa društvene odgovornosti “Zajednici zajedno”.

Tokom decenije uspešnog partnerstva, kompanija je u Kikindi uložila 170 miliona dinara i realizovala 156 projekata koji su unapredili uslove života i doprineli kulturnom, socijalnom i ekološkom boljitku lokalne zajednice. Višegodišnja podrška održavanju kulturne manifestacije „Mamut fest“, izgradnja Parka nauke, sanacija sportskih terena Odbojkaškog kluba „Kikinda“, opremanje kabineta za hemiju u Osnovnoj školi “Jovan Popović”, unapređenje uslova vrtića „Šilja“ u Novim Kozacima, uređenje foajea Narodnog pozorišta Kikinda, samo su neki od projekata čijom realizacijom je kompanija NIS doprinela društvenom razvoju zajednice u Kikindi.

Na svečanosti koja je upriličena ovim povodom, prisustvovali su Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde, Milan Borenović, direktor Pogona Severni Banat iz NIS-a, predstavnici podržanih projekata, kao i mnogobrojne zvanice. Pored podsećanja na veliki broj projekata koji je NIS podržao u Kikindi, prisutni su imali priliku da uživaju i u nastupima dečijeg hora „Čuperak“, kao i akademskog društva za negovanje muzike „Gusle“, koji su takođe bili deo podrške NIS-ovog programa „Zajednici zajedno“.

Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde, ovom prilikom zahvalila se kompaniji NIS na desetogodišnjoj saradnji i izjavila: „Istakla bih da je područje Grada Kikinde najbogatije nalazište nafte i gasa i samim tim je naša saradnja drugačija nego u ostalim gradovima. Ta saradnja ne ogleda se samo kroz projekte i programe kojima je Naftna industrija Srbije podržala naše ustanove, organizacije i manifestacije u proteklih deset godina, već ta saradnja traje mnogo duže. Na naše veliko zadovoljstvo, nastavljeno je ulaganje kompanije u naš grad kroz program „Zajednici zajedno“. Istakla bih i da je posle deset godina ova saradnja podignuta na viši nivo, i verujem da ćemo je unaprediti i nastaviti na dobrobit svih građana Kikinde“.
Milan Borenović, direktor Pogona Severni Banat iz NIS-a izrazio je zadovoljstvo saradnjom kompanije NIS i grada Kikinde: „Veliko je zadovoljstvo što danas sa našim partnerima iz Kikinde proslavljamo jubilej programa „Zajednici zajedno“. U pravu ste kad kažete da imamo poseban odnos sa Kikindom, prvenstveno zato što u njemu realizujemo poslove istraživanja i proizvodnje, kao jednu od naših glavnih biznis delatnosti i zato smatramo da je Kikinda naš važan biznis partner. Na kraju bih želeo da napomenem da ćemo kao kompanija i dalje nastojati da budemo uspešni i da radost i uspeh delimo kroz programe, kao što je „Zajednici zajedno“.

Kikinda je šesta «stanica» NIS-ovog karavana društvene odgovornosti «Zajednici zajedno» u okviru proslave jubileja saradnje sa 11 gradova i opština širom Srbije. Od 2009. godine kroz ovaj program uloženo je preko milijardu dinara i realizovano je više od 900 projekata koji su značajno unapredili život partnerskih zajednica širom Srbijie. Ujedno, grad Kikinda predstavlja i važan strateški grad za NIS, jer se u njemu nalaze glavne biznis delatnosti kompanije, poput istraživanja i proizvodnje, kao i maloprodajna mreža. Samo u 2017. godini NIS je u Kikindi uložio 17 miliona dinara u okviru kojih je realizovano pet projekata iz oblasti sporta, kulture, nauke i obrazovanja.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd