Kikinda okupila buduće košarkaške šampione

Proteklog vikenda, 2. i 3. juna 2018. godine, Kikinda je bila domaćin 15. Međunarodnog mini basket festivala „Ranko Žeravica“.

Festival koji poslednje tri godine nosi ime počasnog građanina Kikinde i legendarnog košarkaškog trenera, održan je u sportskoj hali „Jezero“ u Kikindi u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije i Mini basket udruženja.

Pravo učešća na mini basket festivalu imali su dečaci i devojčice rođeni 2007. godine i mlađi. Na festivalu je učestvovalo 25 ekipa, a odigrano je više od 30 utakmica.

U okviru programa prikazana je i nova igra pod nazivom „Košarkica“, dok je buduće šampione obradovao i Tricky, momak iz Srbije koji je postao youtube senzacija u oblasti „freestyle“ košarke i basketa. On je ovom prilikom mladim košarkaškim nadama pokazao šta je sve moguće izvesti loptom i koji su to trikovi po kojima je prepoznatljiv. Za vreme festivala organizovan je i seminar za trenere pod nazivom „Od minibasketa do košarke“.

Kako cilj ove manifestacije nije bila pobeda, niti osvajanje medalje, već dečiji osmeh, promocija druženja i načina življenja koji sport zahteva, a to je fer-plej, svim učesnicima su dodeljene medalje i zahvalnice, dok je svaki tim dobio pehar.

Kompanija NIS, kao višegodišnji generalni sponzor Košarkaškog saveza Srbije, već sedam godina podržava akcije mini basketa koje se održavaju širom naše zemlje. U skladu sa korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, NIS konstantno ulaže u razvoj dečijeg i omladinskog sporta, promociju novih talenata, timski duh i kulturu nenasilja.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd